​​​​​​​​​​​Gratis voor woningzoekenden
van 55 jaar en ouder

Bent u 55 jaar of ouder en wilt u op korte termijn verhuizen naar een seniorenwoning? Met het automatisch reactieverzoek reageren wij voor u op uw favoriete seniorencomplexen. Zonder dat u er omkijken naar heeft.

Update

Vanaf juli 2020 is het helaas niet meer mogelijk om een automatisch reactieverzoek aan te vragen. Nieuwe aanvragen kunnen niet meer in behandeling worden genomen.

 

 

Hoe werkt het automatisch reactieverzoek?

U geeft maximaal 3 wooncomplexen aan ons door waar u graag wilt wonen. Zodra er een woning vrijkomt in deze complexen, reageren wij automatisch voor u op deze woning. U kunt op elk moment de complexen aanpassen.

 

Met het automatisch reactieverzoek krijgt u geen voorrang op een woning. Uw inschrijftijd bepaalt of u de woning krijgt. Heeft u van alle reacties de langste inschrijftijd? Dan ontvangt u van ons een uitnodiging om de woning te komen bekijken.

Heeft u het automatisch reactieverzoek aan staan, dan moet u wel bereid zijn om op korte termijn te verhuizen. Het is een hulpmiddel om snel voor u te reageren op woningen die vaak per direct vrijkomen. Daarnaast kunt u niet zelf reageren op eventueel andere woningen van ons waar u mogelijk interesse in heeft. Houd daar daarom rekening mee.

 

Automatisch reactieverzoek aanvragen

Voor het aanvragen van het automatisch reactieverzoek gelden de volgende voorwaarden:

 

  • U staat ingeschreven als woningzoekende bij Woonbedrijf;
  • U bent 55 jaar of ouder;
  • U heeft geen urgentie en u staat niet op de Sancties & Kansenlijst;
  • U heeft echt de wens om te verhuizen.

 

U kunt het automatisch reactieverzoek telefonisch aanvragen via 040-243 43 43, door een e-mail te sturen naar info@woonbedrijf.com of kom langs in onze Woonwinkel op Wal 2 in Eindhoven. U ontvangt van ons schriftelijk een bevestiging van uw aanvraag.

 

Voorwaarden automatisch reactieverzoek

Dit zijn de spelregels van het automatisch reactieverzoek:

 

  1. Het automatisch reactieverzoek geldt voor maximaal 3 complexen en alleen voor seniorencomplexen;
  2. Zelf reageren op woningen kan niet meer als u kiest voor het automatisch reactieverzoek;
  3. De complexen aanpassen of het automatisch reactieverzoek opzeggen kan op elk moment. U ontvangt hiervan een schriftelijke bevestiging;
  4. Uw inschrijftijd bepaalt of u kans maakt op de woning;
  5. Wij moeten woningen passend toewijzen: is uw inkomen maximaal 23.225 euro (alleenstaand) of 31.550 euro (huishouden met twee personen), dan geldt er voor u een maximale huurprijs van €619,01;
  6. Krijgt u urgentie of komt u op de Sancties & Kansenlijst terecht, dan vervalt het automatisch reactieverzoek.