​Snel een woning, met tijdelijk contract

Bent u snel op zoek naar een woning, maar heeft u niet genoeg inschrijftijd? Dan is flexwonen misschien een oplossing: een tijdelijke woning zonder wachtlijst.

 

Wat is een flexwoning?

Een flexwoning is een kleine, zelfstandige woning met een eigen keuken, badkamer en toilet. Flexwonen is speciaal voor mensen die snel een woning zoeken. Daarom kijken we niet naar uw inschrijftijd, maar wie er het best bij de woning past. U huurt een flexwoning altijd tijdelijk, voor maximaal 2 jaar.

 

Ook belangrijk aan het flexwonen is dat u in een gebouw woont met mensen met een heel verschillende achtergrond. Maar iedereen helpt elkaar en heeft hetzelfde doel: samen goed wonen.

 

Voorwaarden flexwonen

  • U gaat er alleen of met twee personen wonen, zonder kinderen;
  • Uw bruto inkomen per jaar is minder dan 35.739 euro;
  • U staat niet op de Sancties & Kansenlijst;
  • U kunt ons een goede uitleg geven over waarom flexwonen voor u de beste oplossing is.

 

Voor wie is flexwonen?

Flexwonen is voor mensen die snel een betaalbare huurwoning zoeken, maar weinig kans hebben om er een te vinden. Bijvoorbeeld omdat zij geen inschrijftijd hebben.

 

Een aantal voorbeelden van mensen die in flexwoningen wonen:

  • Iemand uit het buitenland of ergens anders in Nederland die tijdelijk woonruimte zoekt in Eindhoven vanwege werk;
  • Een starter die voor het eerst op zichzelf wil gaan wonen;
  • Iemand die vanwege een verbroken relatie plotseling ergens anders moet gaan wonen.

In sommige gebouwen met flexwoningen verhuren we ook woningen aan mensen die woonbegeleiding of zorg thuis krijgen door een zorginstelling.

 

Waar verhuurt Woonbedrijf flexwoningen?

Onze oude kantoren in de Willemstraat en Europalaan in Eindhoven zijn omgebouwd tot flexwoningen. En sinds kort verhuren we flxwoningen in  Meerhoven, aan de Waterlinie.

 

 

In Veldhoven hebben we Spaceboxen aan de Blaarthemsweg. Vanaf medio november verhuren we ook Spaceboxen aan de Antwerpsbaan in Veldhoven. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Reageren op een flexwoning

Als er een flexwoning vrijkomt, vindt u deze in ons woningaanbod In de titel staat dan "Flexwoning". Heeft u interesse? Dan kunt u reageren met het formulier in de advertentie. We kijken dan bijvoorbeeld naar de motivatie, noodzaak en doelgroep om te bepalen wie het best bij de woning past. Daarna hoort u of u wel of niet op gesprek mag komen voor de woning.

 

Kijk in ons woningaanbod of er flexwoningen vrij zijn.

 

Als u de flexwoning krijgt

Als u op gesprek mag komen, vragen we om aantal papieren. Zoals een inkomensverklaring van de Belastingdienst. Ook vragen we u om meer te vertellen over waarom u wilt flexwonen. En we vertellen u meer over de woning en het flexwonen.

 

En als we samen besluiten dat u in de flexwoning gaat wonen, maken we meteen een afspraak voor het tekenen van uw huurcontract!