​De politie is gestart met de campagne ‘Voorkom een kater, beveilig je huis tegen inbrekers’.
In de week voor de carnaval en tijdens deze dagen stijgt het aantal woninginbraken in Brabant tot bijna het dubbele van het normale aantal. Veel mensen zijn carnaval aan het vieren, daarnaast gaan ook veel mensen op vakantie.  De politie waarschuwt bewoners om de woning goed af te spuiten en alert te zijn op verdachte situaties in hun woonomgeving. Verdachte situaties kunnen worden gemeld bij de politie.

 

Slot erop
Sluit uw woning en ramen goed af als u niet aanwezig bent in deze periode en laat geen sleutels achter op geheime plekken. Zorg ervoor dat uw huis er niet verlaten uit ziet tijdens deze dagen. U kunt een lampje laten branden en de post laten weghalen door uw buren.

 

Meldingen doorgeven
Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie, die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details, zoals kenteken, merk en kleur van de auto, uiterlijke kenmerken en kleding van personen en bel direct de politie.
Bent u getuige van een woninginbraak? Belt u dan het alarmnummer 112. Als de inbraak al heeft plaatsgevonden, dan belt u 0900-8844 (wel Politie, geen spoed). Ziet u iets verdachts, dan kunt u dit ook vastleggen met uw mobiele telefoon. Mogelijk kan de politie met behulp van uw beelden, verdachten opsporen.

 

Klik hier voor de maatregelen die u zelf in uw huis kunt nemen. Deze tips zijn opgesteld door de politie.

comments powered by Disqus