​Sinds lange tijd bouwt Woonbedrijf weer in Best

Woonbedrijf gaat 13 seniorenwoningen bouwen in Best, waar voorheen de parochie van de Lidwinakerk stond. Op maandag 30 september jl. hebben Wethouder Paul Gondrie (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ontwikkeling) en Ingrid de Boer, algemeen directeur van Woonbedrijf samen het officiële startsein gegeven door met een graafmachine de eerste grond te verzetten. We verwachten dat de woningen in mei 2014 klaar zullen zijn.

 

Let op: deze woningen zijn inmiddels allemaal verhuurd. Als een van de woningen vrij komt, vindt u deze in ons woningaanbod.

 

Wethouder Paul Gondrie en Ingrid de Boer, algemeen directeur Woonbedrijf, gaven samen het officiële startsein voor de bouw van de 13 seniorenwoningen in Best

Ingrid de Boer van Woonbedrijf vindt dit een heugelijk moment: “We hebben goed geluisterd naar onze klanten, de toekomstige huurders. Die willen graag een woningtype met –naast de woonkamer en keuken- een slaapkamer en badkamer op de begane grond en een klein tuintje. Misschien gaan we die ook wel in andere gemeentes in de regio bouwen.”

 

Wethouder Gondrie is vooral trots omdat er tegen de stroom in toch nog flink gebouwd wordt in Best: “Dit project past ook goed bij de buurt zodat de senioren uit de wijk kunnen doorstromen naar een kleinere woning.” Woonbedrijf heeft in haar woningportefeuille in Best nog geen seniorenwoningen en vindt dit een waardevolle aanvulling.

 

Energiezuinig en duurzaam

De woningen komen op het terrein begrensd door de Mgr. Frenckenstraat, de Mollerstraat, de Mgr. Zwijsenstraat en de Raadhuisstraat, in het centrum van Best. Naast 13 woningen voor senioren komen er ook 21 parkeerplaatsen. De huizen zijn ontworpen door Best Architecten. Aannemer Van Laarhoven heeft het plan ontwikkeld en bouwt de woningen. Woonbedrijf neemt de woningen over en gaat ze verhuren.

 

Hennie van Laarhoven is ook trots op het project: “De woningen worden met duurzame materialen gebouwd en zijn zeer energiezuinig (label A+)”. De woningen zijn door Woningborg technisch getoetst en van een Woningborg-certificaat voorzien waardoor de afbouw te allen tijde wordt gewaarborgd en de kwaliteit is gegarandeerd.

 

Ideale woningen voor senioren 

Op de begane grond is een ruime woonkamer, slaapkamer en badkamer. Op de verdieping komt een studeer-/logeerkamer en een opslagruimte. Het zijn ideale woningen voor senioren, die graag in hun eigen wijk oud willen worden. De huurprijs is nog niet bepaald, maar zal onder huurtoeslaggrens (€ 681,02 prijspeil 1 januari 2013) zijn. Het is belangrijk dat belangstellenden zich bij Woonbedrijf inschrijven als woningzoekende. Dat is heel eenvoudig en gratis en kan via onze website. Als de verhuur start dan worden de woningen aangeboden via de website en dan kunnen de belangstellenden daar op reageren.

 

Woonbedrijf blijft investeren

Woonbedrijf, verhuurt 31.000 woningen in Eindhoven en regio, waaronder ook Best. Sinds lange tijd (ongeveer 40 jaar) realiseert Woonbedrijf weer nieuwe woningen in Best. Hoewel Woonbedrijf door de verhuurderheffing jaarlijks een groot bedrag moet afdragen, blijft de woningcorporatie duurzaam investeren in Eindhoven en regio. Woonbedrijf gaat de verhuurderheffing niet geheel in rekening brengen bij de huurder door de huren te verhogen. We dragen ook bij door nog kritischer naar onze eigen kosten te kijken en tot een nog doelmatiger niveau voor onderhoud te komen. Daarbij staat de klant altijd centraal. We roepen onze partners en leveranciers op om met ons slim te ondernemen en waar nodig creativiteit en maatwerk toe te passen.

comments powered by Disqus

Foto's en beelden

In het speciale fotoalbum bekijkt u alle beelden van Hoge Akker Best, van impressietekeningen tot de oplevering van de woningen.

Bekijk beelden