​Op z’n David Lettermans.

Op 22 april neem ik na dertien mooie jaren afscheid van Woonbedrijf. De afgelopen jaren heb ik u in mijn weblogs meegenomen in de wereld van de woningcorporaties en die van Woonbedrijf in het bijzonder. Vaak schreef ik over misstanden, misverstanden en toestanden. Mijn vijf grootste ergernissen kwamen vorige keer al aan bod. In deze laatste blog over de woningmarkt, deel ik mijn top vijf van highlights. Op z’n David Lettermans. Met andere woorden: de woningmarkt in oneliners!

 

Op nummer vijf:

Onze huurverhoging in 2015 van 0%. Er veranderde niets en nog nooit was iedereen zo blij.

 

Op nummer vier:

We lieten onze huurders hun eigen woonomgeving bedenken op SPACE-S. Als vierhonderd onbekenden samen probleemloos een complete wijk kunnen bouwen, waarom lukt het een getrouwd stel dan niet om zonder gesteggel een IKEA-kastje in elkaar te zetten?

 

Op nummer drie:

Dankzij talloze innovaties kunnen we slimmer bouwen en mensen energiezuiniger laten wonen. Ik wacht met smart op een oplossing om die gruwelijke blisterverpakkingen te kunnen openen zonder heggenschaar.

 

Op nummer twee:

Mensen zijn in deze tijd bereid om te delen. Hun auto is tegenwoordig een (buurt)taxi, hun huis een Airbnb-hotel. Al zullen ze de drang om het bestek na te tellen als de gasten zijn vertrokken altijd blijven voelen.

 

Op nummer één:

Woonbedrijf staat dicht bij haar klanten. We zijn heel zichtbaar in onze buurten en kennen onze huurders. Woonbedrijf is groot geworden om klein te kunnen werken (niet te verwarren met groot geworden om een klein beetje te hoeven werken).

 

En nu?

Die vraag hoor ik nu natuurlijk veel. Een definitief antwoord heb ik echter niet. Ik maak een bewuste keuze om afstand te nemen van wat ik de afgelopen 13 jaar bij Woonbedrijf heb gedaan, vóórdat ik me verbind aan wat ik hierna ga doen. Ik wil de ruimte nemen om al mijn mogelijkheden te onderzoeken. Destijds ben ik op een vergelijkbare manier uit het accountantsvak gestapt. Als ik dat toen niet gedaan had, was ik waarschijnlijk geen bestuurder van een woningcorporatie geworden. En die ervaring had ik nooit willen missen.

 

Ik bedank alle medewerkers van Woonbedrijf, mijn relaties en iedereen die me de afgelopen jaren, op wat voor manier dan ook, heeft geïnspireerd, van harte!

comments powered by Disqus

Marc Eggermont

Marc Eggermont is ruim 12 jaar algemeen directeur van Woonbedrijf geweest. In deze periode schreef hij regelmatig blogs over de woningmarkt.