​Samen uw woning duurzamer maken

Zonnepanelen zijn beter voor het milieu én u bespaart op uw energielasten. Daarom bieden we in een aantal buurten zonnepanelen aan! U krijgt een brief van ons als u mee kunt doen.

 

Wanneer zonnepanelen?

We bieden de zonnepanelen buurt voor buurt aan. Als uw buurt aan de beurt is, krijgt u een brief van ons. We vragen in de brief of u zonnepanelen wilt. Ja? Dan komt er een adviseur bij u langs. Hij bekijkt of er zonnepanelen op uw dak kunnen komen. Ook berekent hij hoeveel u bespaart op de energiekosten als u kiest voor zonnepanelen. Daarna beslist u of de zonnepanelen er komen.  

 

We leggen geen zonnepanelen op flatgebouwen, monumenten, beschermd stadsgezicht, daken met asbest of op daken die we binnen 5 jaar renoveren.  

 

Prijs van de zonnepanelen

Dit zijn de huidige prijzen:

 

​Aantal zonnepanelenGemiddelde opbrengst per maand bij € 0,228 per kilowattuurServicekosten per maandUw gemiddelde voordeel per maand*
​6 panelen​€ 28,05​€ 17,90​€ 10,15
​8 panelen​€ 37,40​€ 21,86​€ 15,54
​9 panelen​€ 42,08​€ 23,33​€ 18,75
​10 panelen​€ 46,75​€ 25,31​€ 21,44
​12 panelen​€ 56,10​€ 29,19​€ 26,91


*
Uw gemiddelde voordeel per maand = de opbrengst min de servicekosten

 

Aantal zonnepanelen

De installateur geeft u advies over het aantal zonnepanelen. Dat kunnen er 6 tot 12 zijn. Het aantal hangt af van:

  • het aantal uren zon op uw dak;
  • hoeveel stroom u verbruikt;
  • de grootte van uw dak;
  • het aantal zonnepanelen dat uw dak kan dragen.   

 

Woonbedrijf helpt met zonnepanelen

In 2017 boden we als proef zonnepanelen aan in een aantal buurten. Dat is goed gegaan. Daarom gaan we verder! We werken samen met Woonstichting ’thuis en met woningcorporatie Woningbelang uit Valkenswaard. Door samen te werken kunnen we u een goede aanbieding doen.      

 

Zo werken de zonnepanelen 

Zonlicht wordt stroom

De zonnepanelen op uw dak vangen zonlicht op en zetten dit om in stroom. Ook als het bewolkt is. Een omvormer zorgt ervoor dat u deze stroom goed kunt gebruiken. De omvormer installeren we meestal in uw meterkast of op zolder. Op deze omvormer ziet u ook hoeveel stroom u al heeft opgewekt.

 

Dit zijn de zonnepanelen


Kleur: zwart

Grootte van 1 paneel: 1 x 1,65 meter

Vermogen: 310 wattpeak 

 

Meer of minder stroom dan u verbruikt

Als u op een dag meer stroom opwekt dan u nodig heeft, gaat de extra energie naar de energieleverancier. En als u op een dag minder energie opwekt dan u nodig heeft, krijgt u extra stroom van de energieleverancier.  

 

De stroom die u geeft en de stroom die u krijgt, worden bijgehouden. Deze worden tegen elkaar weggestreept. Als u meer energie heeft opgewekt dan verbruikt, krijgt u geld terug van de energieleverancier. Andersom betaalt u voor stroom als u meer verbruikt dan opwekt. Dit heet salderen. Het tarief verschilt per energieleverancier. 

 

Slimme meter en app

U geeft samen met uw leverancier aan netwerkbeheerder Enexis door dat u zonnepanelen krijgt. De leverancier van je zonnepanelen is 365zon of Kemkens. Enexis kijkt of uw energiemeter geschikt is. Als uw meter niet geschikt is, krijgt u gratis een nieuwe slimme meter. Hierop ziet u hoeveel stroom u verbruikt en hoeveel energie u levert aan het elektriciteitsnet.  

 

U kunt uw meter aansluiten op internet. U kunt dan via een app zien hoeveel stroom uw panelen opleveren. Handig! Ook kan uw leverancier op afstand in gaten kan houden of uw zonnepanelen goed werken. Een storing kan dus meteen opgelost worden. 

 

Plaatsen van zonnepanelen

Het kost één dag om de zonnepanelen te plaatsen. U moet op deze dag thuis zijn, want een installateur installeert de omvormer en kabels in uw woning. De rest van het werk is op het dak. Van het boren kunt u wat last hebben. Als u een nieuwe meter nodig heeft, maakt Enexis hier met u een afspraak voor. 

 

Belangrijk: vertel aan uw energieleverancier dat u zonnepanelen neemt. Uw maandbedrag kan dan omlaag.

 

Storing of vragen?


Voor algemene vragen kunt u contact met ons opnemen:

E-mail: zonnepanelen@woonbedrijf.com

Telefoon: 040-243 43 43. 

 

Als er een storing is of u heeft technische vragen, dan kunt u terecht bij uw leverancier:

 

365zon

E-mail: zonnepanelen@365zon.nl

Telefoon: 040-30 46 098

Website: www.365zon.nl 

 

Kemkens

E-mail: service@kemkenssolar.nl
Telefoon: 088-5050330
Website: www.kemkens.nl

 

Downloads


Infographic: uitleg meedoen met zonnepanelen (pdf)

 

 

Meer over duurzaam wonen