Meld schade op tijd

Het kan op allerlei manieren gebeuren: schade in huis. Bijvoorbeeld als er is ingebroken of door storm of brand. Wat moet u dan doen?

 

Stormschade 

 • Schade door storm meldt u als een gewone reparatie bij ons.

 

Meld hier uw schade online bij ons.

Of bel ons via 040-243 43 43.

 

 • Schade aan uw spullen valt onder uw inboedelverzekering. Neem dus contact op met uw verzekeraar voor een vergoeding. Woonbedrijf is hiervoor niet aansprakelijk.


Schade door inbraak en vernieling

 • Bel ons zo snel mogelijk via 040-243 43 43.
 • Doe aangifte bij de politie. Vertel ook dat het om een huurwoning van Woonbedrijf gaat.
 • Stuur een kopie van het proces-verbaal naar Woonbedrijf, Postbus 280, 5600 AG, Eindhoven. U mag deze ook naar onze Woonwinkel brengen.
 • Wij repareren de schade aan uw woning. U hoeft dit niet te betalen als u een kopie van het proces-verbaal naar ons stuurt.
 • Schade aan uw spullen valt onder uw eigen inboedelverzekering. Neem dus contact op met uw verzekeraar voor een vergoeding. Woonbedrijf is hiervoor niet aansprakelijk. 
   

Brandschade

 • Natuurlijk belt u eerst de brandweer.
 • Daarna belt u Woonbedrijf via 040-243 43 43. Onze brandverzekeraar komt dan zo snel mogelijk langs om de schade op te nemen.
 • Schade aan uw spullen valt onder uw eigen inboedelverzekering. Neem dus contact op met uw verzekeraar voor een vergoeding. Woonbedrijf is hiervoor niet aansprakelijk. 
 • U kunt niet meteen opruimen. Dat mag pas als de totale schade is vastgesteld. Als dat klaar is, krijgt u van ons, de politie, de brandweer, de verzekeraar of de schade-expert toestemming om op te ruimen.

 

 

 

Schade tijdens onderhoud

We werken alleen met erkende bedrijven voor het onderhoud aan uw woning. Dit zijn bedrijven die goed en voorzichtig werken. Toch kan er iets misgaan. Als u schade heeft door werkzaamheden aan uw woning, moet u dit binnen 24 uur bij ons melden via info@woonbedrijf.com of 040-243 43 43. Laat ook het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoerde weten dat er schade is veroorzaakt. 
 

Schade door anderen of uzelf

Als u zelf schade veroorzaakt, moet u zelf zorgen voor de reparatie. U kunt ook onze Bouwservice vragen om de schade te repareren. Hiervoor betaalt u dan wel zelf de kosten. Bel voor meer informatie onze Klantenservice via 040-243 43 43.
 
Als iemand anders schade heeft veroozaakt aan uw woning, moet dit zo snel mogelijk bij ons melden via 040-243 43 43. Als uw eigen spullen zijn beschadigd, kunt u degene die de spullen heeft beschadigd aansprakelijk stellen. Uw verzekeraar helpt u hiermee. 
 

Goed verzekerd

Een goede verzekering is belangrijk. Voor uw huurwoning moet u zelf een inboedelverzekering afsluiten. Hiermee verzekert u schade aan uw spullen in huis.

 

Lees meer over verzekeringen voor uw huurwoning.