Zeg op tijd uw huur op

Belangrijk als u gaat verhuizen: zeg uw huur minimaal een maand vooraf op. Het is slim om uw huur eerder op te zeggen!

 

Formulier opzeggen woning

 

Formulier opzeggen huur (PDF)

   

   

 

In het formulier staat waar u het formulier naartoe kunt sturen. Na een aantal dagen krijgt u een bevestiging. Hierin staat de datum waarop uw huur eindigt en wanneer we uw woning komen controleren. Dit noemen we de eerste opname en de eindopname.

 

Lees meer over uw woning netjes achterlaten.

 

Formulier opzeggen garage, parkeerplaats en berging

Gebruik het formulier hieronder als u alleen de huur van uw garage, parkeerplaats of berging op wilt zeggen. Als u verhuist, hoeft u alleen het formulier voor het opzeggen van uw woning te gebruiken.

 

Formulier opzeggen garage (PDF)

 

Opzegtermijn huur

De opzegtermijn voor uw huur is één maand. We tellen vanaf de dag dat wij uw opzegging ontvangen. Vanaf dan is uw opzegging ook definitief. U mag uw huur altijd eerder opzeggen. Graag zelfs. Dat geeft u de tijd om alles goed te regelen. En de kans is groter dat wij op tijd een nieuwe huurder vinden. Die wil misschien wel spullen van u overnemen.

 

Huur opzeggen voor iemand anders

Voor het opzeggen van de huur voor iemand anders gebruikt u gewoon het formulier hierboven. Op het formulier kunt u invullen dat u bijvoorbeeld erfgenaam of bewindvoerder bent. We vragen wel of een wettelijke vertegenwoordiger in de woning aanwezig is als wij de woning controleren.

 

De eindafrekening

Binnen twee weken na uw verhuizing krijgt u van ons de eindafrekening. Hierop staat of u ons nog iets moet betalen of dat u nog een bedrag terugkrijgt van ons.

 

De eindafrekening van de servicekosten ontvangt u later. Deze verrekenen wij eens per jaar, uiterlijk in juni. Als uw gebouw een centrale stookinstallatie heeft, staat de afrekening hiervan ook op de afrekening van uw servicekosten.

 

Tip: uw toeslagen kunnen veranderen als u verhuist. Geef de verhuizing daarom altijd zo snel mogelijk door bij de Belastingdienst.