Uw huurachterstand lossen we samen op

Elke maand betaalt u uw huur vóór de eerste dag van de maand. Lukt dit even niet? Neem dan op tijd contact met ons op. Hoe eerder u in actie komt, hoe beter wij u kunnen helpen.
 

Betalingsregeling

Het kan gebeuren dat het u financieel even tegenzit. Neem zo snel mogelijk contact met ons op als u uw huur niet kunt betalen. Uw klantbeheerder kijkt dan met u mee naar uw situatie en wat er mogelijk is. Bijvoorbeeld een betalingsregeling.

 

U bent welkom in onze Woonwinkel op Wal 2 in Eindhoven. U kunt ook bellen via 040-243 43 43 of mailen via info@woonbedrijf.com

 

Dit gebeurt er bij een huurachterstand

Als u uw huur te laat betaalt en u heeft geen afspraken met ons gemaakt, volgen we deze stappen:

 

  1. U krijgt een herinnering om te betalen. U kunt dan alsnog uw huur betalen of een betalingsregeling met ons afspreken.
  2. Horen wij niets van u, dan krijgt u een aanmaning. Ook dan kunt u nog uw huur betalen of een betalingsregeling treffen.
  3. Reageert u daarna nog niet, dan schakelen we een deurwaarder in. U betaalt dan de gerechtelijke kosten, incassokosten en rente. Plus de openstaande huur. Met de deurwaarder spreekt u af hoe en wanneer u gaat betalen. In het ergste geval wordt uw situatie voorgelegd aan de kantonrechter en die kan beslissen dat u de woning moet verlaten.

 

Maar zo ver hoeft het natuurlijk niet te komen. Maak dus op tijd afspraken met ons.

 

Huurachterstand en geldproblemen

Wij helpen u graag als u problemen heeft met het betalen van de huur. Wacht niet te lang en neem contact met ons op!

 

Als inwoner van Eindhoven kunt u ook terecht bij WIJeindhoven. Maak kennis met uw WIJteam via de website van WIJeindhoven of bel 040-238 89 98.

Een huurder vertelt

"In het voorjaar van 2016 verloor ik mijn baan. Ik moest ineens rondkomen van een uitkering. Dat liep meteen fout: de telefoonrekening, de verzekering en de huur bleven liggen. Ik schaamde me. Mijn zoon heeft mij toen overgehaald om Woonbedrijf te bellen. Het gesprek was prettig. Ik had echt het gevoel dat er werd geluisterd en meegedacht. Ook bleek ik recht te hebben op huurtoeslag. De betalingsachterstand is nu bijna weg. Echt een opluchting."