​​Gratis ontstopping van uw afvoeren

Is de wastafel verstopt of loopt het toilet niet door? Als lid van het Rioolfonds hoeft u meestal niet te betalen voor ontstopping.

 

Wat is het Rioolfonds?

Het Rioolfonds is een soort verzekering voor verstopte afvoeren en leidingen. Als lid is ontstopping meestal gratis. Wel zo handig! Want huurders die geen lid zijn, betalen hier zelf voor.

 

Dit staat in het Besluit kleine herstellingen (PDF).

 

Lid worden van het Rioolfonds

Nieuwe huurders van Woonbedrijf worden automatisch lid van het Rioolfonds. Huurt u al bij ons? Dan bent u misschien nog geen lid. Meld u dan aan via het inschrijfformulier.

 

Aanmelden Rioolfonds (PDF)

 

 

Het Rioolfonds kost 1,03 euro per maand. U betaalt dit bedrag tegelijk met uw huur. Als u zich aanmeldt op het moment dat u al een verstopping heeft, betaalt u de eerste ontstopping zelf.

Verstopping? Meld het!

Heeft u een verstopping? Neem rechtstreeks contact op met Coppelmans Rioleringswerken en Riooltechniek (C.O.R.) via 040-283 60 43 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar).

  

Wat vergoedt het Rioolfonds?

Het Rioolfonds vergoedt bijna alle ontstoppingen in uw woning. Een compleet overzicht hiervan vindt u in het Reglement Rioolfonds Woonbedrijf.

 

De volgende ontstoppingen vallen niet onder het Rioolfonds:

  • Verstoppingen door uw eigen schuld. Bijvoorbeeld door niet goed schoon te maken, door de leidingen met opzet kapot te maken of door er stoffen in te doen die er niet thuishoren, zoals frituurvet, kattenbakvulling en toiletblokjes;
  • Verstoppingen waar u zelf bij kunt, zoals de putjes van de wasbakken en de douche;
  • Verstoppingen in afvoeren die u zelf heeft aangebracht of die geen eigendom zijn van ons.

Ook in deze situaties kunt u C.O.R. bellen. C.O.R. meldt vervolgens aan ons dat de ontstopping niet onder het Rioolfonds valt. U betaalt de kosten dan zelf.