​Baanbrekende stap richting geïntegreerd rapporteren

Woonbedrijf presenteert haar jaarverslag, naast de gebruikelijke rapportage, op een heel vernieuwende manier: online, goed toegankelijk en onderscheidend. Op de website woonbedrijfinbeeld.com zijn alle hoofdstukken uit het volkshuisvestingsverslag en het financiële verslag ingedeeld in rubrieken. Deze geven in één oogopslag de gewenste informatie. Iconen, infographics, kleurgebruik en een heldere structuur zorgen voor een transparante weergave van de kerncijfers. 

 

Naar woonbedrijfinbeeld.com

 

 

Visueel jaarverslag

Op woonbedrijfinbeeld.com presenteert Woonbedrijf sinds 2012 haar activiteiten als visueel jaarverslag. Alle projecten, (buurt-)activiteiten en resultaten worden hier zichtbaar gemaakt. De beelden en filmpjes zijn vooral voor bewoners veel toegankelijker en herkenbaarder dan lange stukken tekst. Het visueel jaarverslag geeft een levendig beeld van Woonbedrijf en waar zij als woningcorporatie voor staat. Maandelijks wordt deze website door ongeveer 1.000 bezoekers bekeken.

 

Overzichtelijk en beeldend

Op de vernieuwde woonbedrijfinbeeld.com kunt u naast onze activiteiten nu ook feiten en cijfers uit het jaarverslag bekijken als overzichtelijke infographics. Dit is een leuke manier om saaie en moeilijk leesbare cijfers meer toegankelijk te maken. Ook kan de bezoeker verder de diepte in, door naar de tekst van het jaarverslag te gaan.

 

In deze tijd waarin internet het mogelijk maakt om veel sneller en transparanter te zijn, vindt Woonbedrijf het gepast om zo haar jaarverslag te presenteren.

 

Eigen selectie maken

Deze manier is natuurlijk makkelijker en aantrekkelijker om te lezen. Zeker voor samenwerkingspartners en klanten. Het is bijvoorbeeld mogelijk een persoonlijk pdf-bestand samen te stellen door een eigen selectie te maken van de gewenste hoofdstukken en deze te downloaden. Het is dan niet meer nodig om het volledige verslag te printen. De hele site is ‘responsive’, dus ook goed leesbaar op tablet en smartphone.

 

Natuurlijk kunt u ook het volledige jaarverslag downloaden:

Download jaarverslag Woonbedrijf 2015 (PDF)

 

comments powered by Disqus