Ieder jaar krijgen veel medewerkers een kerstgeschenk van hun werkgever. De medewerkers van Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven, krijgen het op een bijzondere manier. Tijdens een kerstmarkt mochten zij zelf hun kerstpakket samenstellen uit diverse geschenken. Het was ook mogelijk om (een deel van) het kerstgeschenk te doneren aan de Voedselbank Eindhoven.

 

Dat bleek een succes en veel werknemers gaven hun bijdrage aan dit goede doel. Totaal is er een mooi bedrag van  € 1878,00 opgehaald.  Hiervan zijn lang houdbare producten  gekocht om de  voedselpakketten aan te vullen. Naar deze producten is veel vraag volgens de Voedselbank.

 

Voor het samenstellen van de voedselpakketten heeft Woonbedrijf contact gezocht met supermarkt PLUS De Toeloop in de wijk Doornakkers. Met de bijdrage van Woonbedrijf stelde PLUS de Toeloop de pakketten samen.

 

Voedselbank

De Stichting Voedselbank Eindhoven zet zich in voor huishoudens in Eindhoven en omgeving, die om wat voor reden dan ook in financiële problemen zijn gekomen en daardoor geen voedsel meer kunnen kopen. Zij functioneren als een schakel tussen overschot en verborgen gebrek in onze maatschappij. Woonbedrijf heeft als Eindhovense woningcorporatie, gekozen voor de Voedselbank omdat die heel goed werk verricht in Eindhoven. Wekelijks maken veel huishoudens, waaronder ook huurders van Woonbedrijf, gebruik van de Voedselbank. Bovendien zit Ingrid de Boer, algemeen directeur van Woonbedrijf, in het comité van aanbeveling van de Voedselbank.

 

Meer info over Voedselbank Eindhoven

comments powered by Disqus