Rond de jaarwisseling heeft Woonbedrijf 39 huurwoningen opgeleverd in de nieuwe wijk Lage Heide in Dommelen. Inmiddels hebben de bewoners hun intrek genomen in de 33 eengezinswoningen en de 6 patiowoningen. De bewoners luidden op donderdag 3 maart 2016 samen met de gemeente Valkenswaard, ontwikkelaar Project Zuid en Woonbedrijf het ontstaan van dit nieuwe stukje Lage Heide in.

 

 

Foto's: mevrouw Kokmeijer, bewoner van Lage Heide, Ingrid de Boer, algemeen directeur Woonbedrijf, en Mart Wijnen, wethouder van gemeente Valkenswaard, planten beukenhagen bij de nieuwe woningen ter ere van de oplevering van de 39 huurwoningen. 

 

Feestelijke oplevering

Als symbolische afronding van alle werkzaamheden werden vijf beukenhagen geplant door één van de nieuwe bewoners, mevrouw Kokmeijer, samen met Ingrid de Boer, algemeen directeur Woonbedrijf, wethouder Mart Wijnen van de gemeente Valkenswaard. Dit gebeurde bij de patiowoning aan de Abt van den Eijndenstraat 11.

 

Na afloop van de feestelijkheden kregen alle bewoners nog een klein welkomstgeschenk; een Blije Bijentas met bloembollen. Die kunnen ze meteen gebruiken bij het aanleggen van de tuinen.

 

Huurwoningen geschikt voor diverse doelgroepen

Door de grote belangstelling zijn alle woningen intussen verhuurd.

Facts: 33 eengezinswoningen

  • Oppervlakte: ongeveer 98 m2, exclusief de ruime zolderberging;
  • Begane grond: woonkamer en open keuken;
  • Eerste verdieping: drie slaapkamers, badkamer met douche en tweede toilet;
  • Vaste trap naar de zolder;
  • Kale huurprijs: 637 tot 650 euro per maand (onder de huurtoeslaggrens).

Facts: 6 patiowoningen voor 55-plussers

  • Oppervlakte: ongeveer 95 m2;
  • Woonkamer, keuken, twee slaapkamers en badkamer op de begane grond;
  • Kale huurprijs: 640 tot 660 euro per maand (onder de huurtoeslaggrens).

 

Aansluiten op de vraag

Als grootste corporatie in de regio, neemt Woonbedrijf graag de verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan de volkshuisvestelijke opgave. Ook in de regio. Ingrid de Boer, algemeen directeur Woonbedrijf: “Onze grootste maatschappelijke prestatie ligt in het beschikbaar hebben en houden van een grote voorraad betaalbare huurwoningen. Wij vinden dat iedereen goed moet kunnen wonen, in een woning met kwaliteit, in een prettige leefbare buurt. En dat daarbij niemand mag worden uitgesloten.

 

De regio wordt door de klant gezien als één woningmarkt en de klant maakt zelf zijn keuze waar hij wil wonen. Onze woningen in Lage Heide sluiten helemaal aan bij de vraag naar seniorenwoningen in deze dorpskern. Verder is de wijk zeer aantrekkelijk voor jonge gezinnen die zich graag hier willen vestigen. We zijn trots dat we met de realisatie van deze woningen tegemoet komen aan de vraag van deze doelgroepen.”

 

Lage Heide, thuis in Valkenswaard

De nieuwe wijk Lage Heide in Valkenswaard ligt aan de zuidkant van Dommelen en ten westen van de Luikerweg. Het project biedt een grote variëteit aan woningen; vrij te bebouwen kavels, rij- en hoekwoningen, tweekappers, (semi) bungalows en vrijstaand geschakelde woningen met een ruime keuze uit types, prijsklassen en architectuur.

comments powered by Disqus