​Kero Bouw en Vastgoed, gemeente Best en Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl (Woonbedrijf) hebben overeenstemming bereikt voor de realisatie van 31 huurwoningen in de nieuwe wijk Steegschse Velden in Best. Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven en regio, gaat deze woningen verhuren, die naar verwachting in de zomer van 2015 gereed zijn.

 

Let op: deze woningen zijn inmiddels allemaal verhuurd. Als er een woning vrijkomt, vindt u deze in ons woningaanbod.

 

Goed wonen in een leefbare buurt

Als grootste corporatie in de regio, neemt Woonbedrijf graag de verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan de volkshuisvestelijke opgave in de regio.

 

Marc Eggermont, algemeen directeur Woonbedrijf: “Ondanks de verhuurderheffing wil Woonbedrijf nieuwbouw blijven realiseren. We gaan door met waar we goed in zijn: het zorgen voor goede woningen in prettige buurten. Ook in de regio van Eindhoven. Woonbedrijf werkt aan wonen, het wonen van onze klant. Onze grootste maatschappelijke prestatie ligt in het beschikbaar hebben en houden van een grote voorraad betaalbare huurwoningen. Wij vinden dat iedereen goed moet kunnen wonen, in een woning met kwaliteit, in een leefbare buurt. En dat daarbij niemand mag worden uitgesloten.”

 

Samenwerking 

Dhr. M. Van Schuppen, wethouder gemeente Best: “Wij zijn verheugd dat we in samenwerking met Woonbedrijf en Kero een volgend project gaan realiseren in het kader van goede en betaalbare huurwoningen. Op deze manier wordt wonen in een nieuwbouwwijk beter mogelijk voor diegenen die op zoek zijn naar een nieuwe huurwoning.” Dirk Rietberg van Kero Bouw en Vastgoed: “Over een paar jaar staan hier 200 huizen en heeft Best er een mooie wijk bij met een unieke uitstraling. We willen hier een wijk realiseren met een dorps karakter: kleinschalig, divers en groen.”

 

Steegsche Velden: typisch dorps en veel variatie

De nieuwe wijk Steegsche Velden ligt aan de noordrand van Best, nabij Het Groene Woud en op slechts enkele minuten van het dorpscentrum. In Steegsche Velden worden verschillende typen woningen gebouwd. Met veel architectonische variatie. Het krijgt een typisch dorpse opzet. Geen lange rijen woningen, maar korte blokjes van vier, vijf huizen, afgewisseld met tweekappers, vrijstaande en geschakelde woningen. Geen eentonige rechte straten, maar kleine straatjes met groen en fraaie pleintjes waar de huizen omheen staan. Familiehuizen waar generaties in op kunnen groeien. Inmiddels zijn er al 28 vrije sector koopwoningen verkocht, waarvan een deel al is opgeleverd. Nu komen er weer 31 huurwoningen bij.

 

Huurwoningen ideaal voor gezinnen

Woonbedrijf gaat de 31 huizen in deze nieuwe wijk verhuren, verdeeld over korte rijtjes van maximaal 4 woningen. Ieder huis krijgt een tuin van ongeveer 10 meter diep, met een eigen stenen berging. De gemiddelde oppervlakte per woning is circa 110 m2. De ruime eengezinswoningen zijn zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Op de begane grond is een woonkamer en open keuken. Op de eerste etage zijn drie slaapkamers en een badkamer. Via een vaste trap ga je naar de zolder waar de bewoner eventueel een extra (slaap)kamer kan maken. De werkelijke huurprijs is nog niet bepaald maar valt in ieder geval onder de huurtoeslaggrens ( € 699,00 prijspeil 1 juli 2014).

 

Meer over de Steegsche Velden

Meer weten over de Steegsche Velden en de bouw? Bekijk dan onze projectpagina over de Steegsche Velden, met onder meer plattegronden van een voorbeeldwoning, of ga naar de website van de Steegsche Velden.

 

In onderstaand filmpje beleeft u de Steegsche Velden alvast alsof u erdoorheen loopt.

 

comments powered by Disqus