​Bouw start naar verwachting eind 2014

Onlangs hebben Bouwfonds Ontwikkeling en Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl (Woonbedrijf) de koopovereenkomst gesloten voor 24 huurwoningen in Nuenen-West. Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven en regio, gaat deze woningen verhuren. In Nuenen West zijn ook  al 21 vrije sector koopwoningen verkocht.  De bouw start naar verwachting eind 2014.

 

Let op: deze woningen zijn inmiddels allemaal verhuurd. Als er een woning vrijkomt, vindt u deze in ons woningaanbod.

​ ​​​​​
​​​​ Impressie huurwoningen in Nuenen West
​​

Nuenen West

Frans van den Boomen, directeur Nuenen West: “Dit is heel goed nieuws voor Nuenen West. De ontwikkeling van de nieuwe wijk vergde veel voorbereiding. Maar het resultaat is er dan ook naar: in slechts vier maanden tijd hebben we voldoende woningen verkocht en kunnen we starten met de bouw.” Nuenen West wordt de nieuwe uitbreidingswijk tussen Eindhoven en Nuenen, grenzend aan het groene Dommeldal. De eerste woonbuurt, Opwettens Land ligt in de hoek Europalaan, Vorsterdijk en Dubbestraat. Kenmerkend is de dorpse opzet met gebogen klinkerstraatjes, een groene brink en veel verschillende woningen. De architectuur is traditioneel en landelijk, met schuine daken, gevels van metselwerk, ramen met roedeverdeling, houten luiken en metselwerkdetails. Diversiteit is er volop in de woningontwerpen, maar ook in typologie en prijs: het aanbod loopt uiteen van rijwoningen vanaf € 212.000 tot vrijstaande woningen van € 489.500 en vrije kavels om zelf te bouwen.

 

De huurwoningen

De 24 huurwoningen van Woonbedrijf liggen aan de nieuw aan te leggen ventweg langs de Europalaan en hebben een tuin op het zuidwesten. Het zijn complete hoek en rijwoningen met twee woonlagen en een schuine kap, geheel passend  in de stijl van de nieuwe woonwijk. De woningen hebben een woonkamer, keuken, 2 of 3 slaapkamers en een achtertuin met berging. De huurprijs bedraagt ongeveer €  699,00 (onder de huurtoeslaggrens prijspeil 1 juli 2014).

 

De woningen worden aangeboden via de website van Woonbedrijf. Reageren kan nu nog niet! Het wordt aangegeven op onze website wanneer u dit wel kunt. Wij adviseren u onze website goed in de gaten te houden. Zodra de woningen in de verhuur gaan, kunnen geïnteresseerden reageren als ze zijn ingeschreven als woningzoekende bij Woonbedrijf. Inschrijven is gratis en kan heel eenvoudig via de website. Daar staat nog meer informatie over de woningen en welke regels van toepassing zijn.

 

Als grootste corporatie in de regio, neemt Woonbedrijf graag zijn verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan de volkshuisvestelijke opgave in de regio. Ingrid de Boer, algemeen directeur Woonbedrijf: Ondanks de verhuurderheffing wil Woonbedrijf nieuwbouw blijven realiseren. We gaan door met waar we goed in zijn: het zorgen voor goede woningen in prettige buurten. Ook in de regio van Eindhoven.”

 

Woonbedrijf werkt aan wonen, het wonen van onze klant. Onze grootste maatschappelijke prestatie ligt in het beschikbaar hebben en houden van een grote voorraad betaalbare huurwoningen. Wij vinden dat iedereen goed moet kunnen wonen, in een woning met kwaliteit, in een leefbare buurt. En dat daarbij niemand mag worden uitgesloten.

 

Lees meer over Nuenen West.

comments powered by Disqus