Bouwprojecten van Woonbedrijf maken kans op Dirk Roosenburgprijs 2017!

U kunt nu stemmen voor de publieksprijs van de Dirk Roosenburg architectuurprijs Eindhoven 2017! Tien bouwprojecten strijden om de prijs. En maar liefst vijf van deze projecten hebben een Woonbedrijf-handtekening. Dat zijn:

 

  • SPACE-S
  • Vernieuwing Philipsdorp
  • Studentenflat Aurora
  • Vervangende nieuwbouw voor Airey-flats
  • Kantoorgebouw Woonbedrijf: wij voelen ons heel verbonden met ons prachtige kantoor. Ook al zijn wij huurder en geen eigenaar; wij zijn trots op deze nominatie. 

 

Update: 27 oktober 2017

SPACE-S heeeft de juryprijs gewonnen en Philipsdorp de publiekprijs!

 

Andere genomineerden en prijsuitreiking

De andere genomineerde projecten zijn: herontwikkeling Pompgebouw TAQ, herontwikkeling deel NatLab en nieuwbouw voor creatieve school SintLucas, transformatie Philips Lighting Mathildelaan Eindhoven, transformatie RAG op Strijp-R en Caspar's Garden House.

 

De gemeente maakt de winnaar bekend aan het einde van de Dutch Design Week, op vrijdag 27 oktober. 

 

Over de Dirk Roosenburg architectuurprijs

De Dirk Roosenburgprijs heeft als doel de kwaliteit van de gebouwde omgeving in de gemeente Eindhoven te bevorderen door middel van openbare discussie. De kwaliteit van het ontwerp telt mee, maar ook de bijdrage die het project levert aan de beleving, bruikbaarheid en identiteit van de stad. De organisatie van de prijs is in handen van het Architectuurcentrum Eindhoven, gemeente Eindhoven en de BNA.

 

Het Architectuurcentrum Eindhoven organiseert de tweejaarlijkse titelstrijd voor de gemeente Eindhoven. In 2015 won UArchitects de prijs voor spilcentrum 't Hofke. Eerder wonnen onder meer al Gerard en Anton op Strijp-S, de Witte Dame, de Lichttoren en Park Meerland.

 

Onze nominaties

SPACE-S

Toekomstige bewoners werkten vanaf het begin mee aan het ontwerp, het DNA, de plattegronden en de manier van samen leven. Dat leidde tot een grote mix van woningtypes voor alle doelgroepen en veel ruimte voor gezamenlijke ruimtes. Zoals hofjes, daktuinen en een huiskamer.

 

Lees meer over SPACE-S.

 

 

 

Vernieuwing Philipsdorp

Deze oude, karakteristieke wijk onderging een grote renovatie. Uitgangspunten waren het noodzakelijke onderhoud, behoud van de authentieke uitstraling, verbetering van de isolatie, maatwerk en individuele keuzemogelijkheden voor de bewoners.

 

Lees meer over de renovatie van Philipsdorp.

 

 

Studentenflat Aurora

Midden op de campus van de TU/e maakten de tijdelijke Spaceboxen plaats voor deze woontoren voor internationale studenten. Met een mix van woningtypes voor studenten en een gezamenlijke ruimte die de studenten samen hebben ingericht.

 

Lees meer over Aurora.

 

 

Vervangende nieuwbouw Airey-flats

Deze nieuwe flats zijn speciaal voor groene huurders en er zitten 12 zorgappartementen in. De flats zijn volgens The Natural Step gebouwd en zijn duurzaam en energiezuinig. Er zijn allerlei duurzame maatregelen genomen, zoals goede isolatie en een opvangsysteem voor regenwater.

 

Lees meer over de Airey-flats.

 

 

 

Nieuw kantoor Woonbedrijf

Woonbedrijf verhuisde van 4 locaties naar één kantoor, in het centrum van Eindhoven. Het kantoor is transparant met veel glas en flexibel in te delen. Er zijn allerlei duurzame keuzes gemaakt, zoals het hergebruik van veel oude materialen.

 

Lees meer over het nieuwe kantoor van Woonbedrijf.

 

 

 


 

comments powered by Disqus