Over Woensel Supertoll! is een boek gemaakt! Op 22 oktober 2015 ontvingen een aantal betrokkenen bij het project, waaronder Woonbedrijf, de eerste exemplaren. Woensel Supertoll! is een langlopend project van kunstenaar Tijs Rooijakkers en sociaalontwerpbureau Tante Netty en draait om energie en (wils)kracht.

 

Eerste exemplaren boek Woensel Supertoll!

Op uitnodiging van Tante Netty vingen de ontwerpers Suyin Tjon A Hie en Joscha Weiand het project Woensel Supertoll! in een boek bomvol foto’s, teksten en illustraties.

 

Kimberley van Uden, projectleider van Woensel Supertoll!, overhandigde de eerste exemplaren van het boek aan een aantal betrokkenen: Henri Swinkels, gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant, Marc Eggermont en Joyce Hijdra van Woonbedrijf en Pierre Rutgers van het Prins Bernhard Buurtcultuurfonds. De overhandiging vond plaats in het Henri Dunantpark, tijdens een bustour die Woonbedrijf organiseerde in het kader van de Dutch Design Week. Hier hangt één van de zwermkunstwerken van het project.

Boek Woensel Supertoll! te koop

Het boek is te koop bij Motta Art Books in het Van Abbemuseum en tijdens de Dutch Design Week ook in de pop-upwinkel van Motta in MU. Prijs: 17,50 euro.

 

Wat is Woensel Supertoll!?

Woensel Supertoll! startte in het Van Abbemuseum. Daar construeerde Tijs Rooijakkers een grote tol van houten planken die door rapper Fresku waren beschreven. Daarna ging Woensel Supertoll! de buurten in.

Op uitnodiging van Woonbedrijf organiseerde Tante Netty workshops met bewoners in Woensel-Noord. De deelnemers verwoordden hun kracht, hún passie, hún energie op een eigen eikenhouten plank. Tijs Rooijakkers vormde de planken tot zwermkunstwerken in de wijk.

 

Het klapstuk van het project is een gigantische, permanente Supertoll met de mooiste teksten. Deze wordt onderdeel van het toekomstige HOV-busstation op de Montgomerylaan in Eindhoven.

 

Tip: benieuwd hoe de deelnemers Woensel Supertoll! beleven? In het artikel 'Woensel Supertoll! brengt buurt aan de praat' vertellen de bewoners zelf wat het project voor hen betekent.

 

 

Kijk voor meer informatie over dit project op de website van Woensel Supertoll!!.

comments powered by Disqus

Foto's en beelden

In onze Beeldenbank vindt u een fotoalbum met alle foto's van Woensel Supertoll!

Bekijk beelden