​​Interactieve etalages in sloopwoningen Stratum

In 2015 start, na jarenlange voorbereidingen, de metamorfose van winkelcentrum Boulevard-Zuid aan de Heezerweg in Eindhoven. Het winkelcentrum wordt vernieuwd en uitgebreid. Daarvoor moeten 65 huurwoningen en 39 garages van Woonbedrijf gesloopt worden. De 'Window Shopper' vormt de woningen - tot aan de sloop - om tot prachtige verlichte etalages.

Heeft u interesse in Boulevard Zuid? Op onze projectpagina vindt u alle actuele informatie over de nieuwe woningen.

Meer over Boulevard Zuid

 

​​​​
Interactieve etalages geven alvast een indruk van het nieuwe Boulevard Zuid

“Dat we de woningen moeten slopen is natuurlijk heel ingrijpend voor bewoners, maar het is nodig voor het plan. Het vernieuwde winkelcentrum is straks een aanwinst voor héél Stratum. Gelukkig komen er ook weer evenveel woningen terug boven de nieuwe winkels. En er is veel aandacht voor de leefbaarheid van de buurt tot aan de sloop”, aldus Koj Koning, districtsmanager Woonbedrijf. 


 

Alle oorspronkelijke bewoners van de te slopen huurwoningen in de omgeving van de Gentiaanweg en de Kamperfoelielaan zijn al weer geruime tijd gesetteld op hun nieuwe plek. Tijdelijke bewoners hebben de afgelopen 3 jaar de leefbaarheid en de veiligheid in de wijk op peil gehouden. In deze periode heeft Woonbedrijf ruim 200 mensen blij kunnen maken me​​​t tijdelijke woonruimte. Maar nu gaan ook deze tijdelijke bewoners de woning verlaten en komt er - tot de sloop – nog een allerlaatste invulling; de ‘Window Shopper’.

 

Bekijk alle foto's van de Window Shopper.

 

Interactieve etalages

Game-ontwikkelaar Pillo Games – ook een van de tijdelijke bewoners - is de ontwerper van de ‘Window Shopper’. Koj Koning: “Vaak worden sloopwoningen dichtgetimmerd. Dat komt het straatbeeld niet ten goede, het oogt donker en onprettig voor de laatste tijdelijke bewoners en omwonenden. We willen 'met een knipoog' ook al een relatie leggen met de nieuwe winkelboulevard.”

​​​ ​​

Pillo Games maakte in opdracht van Woonbedrijf een ontwerp om een aantal ramen om te bouwen tot interactieve etalages. Diverse ondernemers van Boulevard Zuid hebben nu zo'n etalage. Ook Ruydael Ontwikkeling (RO1), Woonbedrijf en de gemeente doen mee. Wanneer iemand langs de etalage loopt, gaat het licht aan, er beweegt een onderdeel of de etalage bevat een spelelement.

 
 

Op zaterdag 13 december is tijdens een gezellig winter-straatfeest de ‘Window Shopper’ feestelijk geopend. Oud-bewoners, omwonenden, ondernemers en betrokken partijen waren er bij. Alle (tijdelijke) bewoners die door hun aanwezigheid hebben bijgedragen aan de leefbaarheid van dit stukje Stratum werden er door Woonbedrijf bedankt. De etalages zijn tot 23 januari 2015 te bezichtigen.

 

 


 
comments powered by Disqus