Dag huis

Aan de Neushoornstraat en Tijgerstraat in de Eindhovense wijk Tivoli is Woonbedrijf begonnen met de sloop van vijftig woningen. Zaterdag 13 januari namen vroegere bewoners afscheid van hun oude huis en gaven het startsein voor de sloop. Bewoners konden ook een huisnummerbordje als aandenken meenemen en een afscheidsboodschap op de muur spuiten: dag huis.

Eén van de vroegere bewoners sloopt het eerste muurtje in Tivoli

De sloop duurt tot en met april 2018. Woonbedrijf verwacht in de tweede helft van 2018 te starten met de bouw van 63 duurzame huurwoningen met een huurprijs tussen € 550,00 en € 650,00. De woningen worden dan ongeveer een jaar later opgeleverd.

 

Duurzaam en circulair slopen

Woonbedrijf wil niet dat de materialen en grondstoffen die in de woningen zaten, verloren gaan. We geven materialen een tweede leven. Die gebruiken we opnieuw, in dit project of ergens anders. Zo worden de dakpannen hergebruikt of dienen ze als grondstof voor nieuwe dakpannen. De aluminium kozijnen worden gedeeltelijk hergebruikt. Het puin wordt gebruikt voor bouwwegen en toekomstige bestrating van de nieuwbouw. Houten planken en balken uit de woningen worden hergebruikt bijvoorbeeld als vloerplanken.

 

Tivoliefde

Om de leegstaande woningen op te vrolijken hebben we gekozen voor vrolijke hekdoeken. Tivoli is een fijne wijk om te wonen en Tivolianen zijn trots op hun wijk. Om dit te benadrukken hebben enkele Tivolianen #Positivoli bedacht. Waar denken ze aan bij Tivoliefde? Op de hekdoeken staan korte en krachtige spreuken. Uiteraard ontbreken de wilde dieren niet, want ook dat hoort bij Tivoli.