​Oplevering al in zomer 2015

De contouren van de plattegronden van de woningen zijn zichtbaar en de eerste palen zijn geboord. Op maandag 30 maart is de start van de bouw van 22 nieuwe huurwoningen officieel gevierd samen met de toekomstige bewoners.

 

De woningen komen op het terrein waar vroeger basisschool De Berckacker stond, op de hoek van de Hertgang en Kemphaan. Ze worden supersnel gebouwd volgens de methode van Pluswonen van VolkerWessels in opdracht van woningcorporatie Woonbedrijf. Over ongeveer drie maanden is de eerste woning al gereed. In de zomer zullen alle 22 woningen opgeleverd zijn.

 

Nieuwe bewoners Heikant/De Kelen

Omdat de bouwtijd zo kort is, heeft Woonbedrijf alle nieuwe woningen al verhuurd. De 22 huishoudens die er komen wonen waren natuurlijk bij de starthandeling aanwezig. Ze hebben hun toekomstwensen in speciale schatkistjes gedaan en die zijn onder hun woning geplaatst. Zo blijven zij voor altijd verbonden aan de woning.

 

Nicole Ramaekers, wethouder Economie en Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Veldhoven, Paul Terwisscha van Scheltinga, adjunct directeur en manager Vastgoed van Woonbedrijf en directeur Arno van Tilburg van Stam + De Koning wensten de bewoners veel woonplezier op deze plek.

 

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum over de nieuwbouw in Heikant/De Kelen.

 

Huurwoningen geschikt voor gezinnen

De woningen worden gebouwd volgens het Pluswonen-concept dus worden ze grotendeels in de fabriek vervaardigd en op de bouwplaats in elkaar gezet. Dat levert veel voordelen op: constante hoge kwaliteit, geen verspilling, een zeer korte bouwtijd, minimale overlast voor de omgeving en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Toch hebben de huizen dezelfde eigenschappen en het uiterlijk van een traditioneel gebouwde woning.

Facts huurwoningen Heikant/De Kelen

  • Tuin van ongeveer 8 meter diep met eigen berging; 
  • Gemiddelde woningoppervlakte is circa 100 m2;
  • Woonkamer met open keuken op de begane grond;
  • Drie slaapkamers en badkamer op de eerste etage;
  • Vaste trap naar de zolder;
  • Huurprijzen variëren van € 640,00 tot € 660,00.

 

 

Meer informatie over de bouw en de woningen vindt u op de speciale projectpagina van Heikant/De Kelen.

 

Maatschappelijke prestatie

Als grootste corporatie in de regio, neemt Woonbedrijf graag de verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan de volkshuisvestelijke opgave in de regio.

 

Paul Terwisscha van Scheltinga, adjunct directeur en manager Vastgoed Woonbedrijf: “Ondanks de verhuurdersheffing wil Woonbedrijf nieuwbouw blijven realiseren. We gaan door met waar we goed in zijn: het zorgen voor goede woningen in prettige buurten. Ook in de regio van Eindhoven. Woonbedrijf werkt aan wonen, het wonen van onze klant. Onze grootste maatschappelijke prestatie ligt in het beschikbaar hebben en houden van een grote voorraad betaalbare huurwoningen. Wij vinden dat iedereen goed moet kunnen wonen, in een woning met kwaliteit, in een leefbare buurt. En dat daarbij niemand mag worden uitgesloten.”

 

Nicole Ramaekers, wethouder Economie en Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Veldhoven: “We zijn blij dat er ook in Veldhoven weer volop gebouwd wordt. En dat dat zo snel gerealiseerd wordt, is een goede ontwikkeling!” Arno van Tilburg voegt hieraan toe: “Wij zijn blij met de kans om deze prachtige woningen te ontwikkelen en bouwen. We verzorgen het totale traject, van ontwerp, naar vergunningen tot bouwen en daarbij sturen we alle betrokken partijen aan. Het is voor ons een nieuwe manier van werken waar we, naast de traditionele bouwwijze, veel toekomst in zien.”

comments powered by Disqus