​Nieuwbouw Drents Dorp Noord bijna klaar

De nieuwbouw van 140 nieuwe woningen in Drents Dorp Noord is bijna klaar. Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven, realiseert hier 110 huurwoningen en er komen 30 koopwoningen. De woningen worden gebouwd in de Koenraadlaan, Needestraat, Groenlostraat, Zutphenstraat, Apeldoornstraat, Lochemstraat en Halvemaanstraat in Eindhoven. Het ontwerp van de woningen sluit aan bij het vooroorlogse karakter van de wijk. In juli 2012 zijn de eerste bouwactiviteiten gestart en alle 110 huurwoningen worden zijn medio november allemaal opgeleverd. De koopwoningen volgen daarna.

 

Let op: deze woningen zijn inmiddels allemaal verhuurd. Heeft u interesse in deze woningen? Als er een woning vrijkomt, vindt u deze in ons woningaanbod.

Mevrouw Zwarteveen (r) en de heer Maree (m) met hun kersverse buurman voor de nieuwe woning in Drents Dorp.

 

Mevrouw Zwarteveen en de heer Maree zochten een nieuwbouwwoning in Eindhoven, en deze voldoet perfect aan hun eisen. De architectuur sluit aan bij de bestaande bouw in Drents Dorp. Biq stadsontwerp uit Rotterdam heeft de woningen ontworpen. De woningen zijn ruim, sober en doelmatig, maar met kwaliteit gebouwd. Om de lange bouwblokken te onderbreken zijn er hoogteaccenten aangebracht. Het parkeren gebeurt voor een groot deel op binnenterreinen, elke bewoner krijgt daar één parkeerplaats. De woningen hebben allemaal drie slaapkamers. De huurprijs is betaalbaar en in de meeste gevallen onder de huurtoeslaggrens (minder dan € 681,02 per maand, prijspeil 2013). 

Drents Dorp is een wijk met een groen karakter en bestaat verder voor een groot deel uit vooroorlogse woningen. Het ligt dicht bij allerlei voorzieningen. Er komen veel gezinnen met kinderen te wonen, zeker omdat op de Halvemaanstraat nu een SPIL-centrum (Spelen, Integreren, Leren) wordt gerealiseerd. In het SPIL-centrum komt een school, peuterspeelzaal, kinderopvang en een consultatiebureau.

Hulp bij klussen

De nieuwe bewoners van Drents Dorp Noord krijgen hulp bij het klussen aan hun nieuwe huis. Tegelijk met de sleutel van hun nieuwe huis krijgen ze een servicepas om gebruik te maken van de ‘eerste hulp bij klussen’ service. De servicepas is een initiatief van Woonbedrijf en bouwer Stam + De Koning. In de wagen kunnen bewoners terecht voor het lenen van groot gereedschap of voor klein materiaal zoals verf, kwasten en schroeven. De nieuwe bewoners kunnen ook de professionele hulp inroepen van de servicemonteur, bijvoorbeeld bij het leggen van een laminaatvloer of het ophangen van gordijnrails. 

Drents Dorp

Drents Dorp dankt zijn naam aan het grote aantal arbeiders uit Drenthe. Zij trokken in de jaren twintig van de vorige eeuw naar Eindhoven, om in de Philipsfabrieken te gaan werken. Zij werden in ‘Drents Dorp’ gehuisvest. De wijk is de afgelopen jaren al voor een groot deel grondig onder handen genomen.

 

comments powered by Disqus

Foto's en beelden

In het speciale fotoalbum over de bouw van Drents Dorp Noord vindt u alle foto's en beelden over deze nieuwe woningen.

Bekijk beelden