​PSV heeft met het maatschappelijke project PSV United de Meer dan Voetbal Award 2014 gewonnen. PSV United is een pedagogisch sportprogramma ter preventie van jeugdoverlast in de Eindhovense wijken Mensfort, Tongelre en Bennekel. Dankzij het project is de sociale veiligheid in de wijken toegenomen.

 

PSV wint Profproject van het Jaar met PSV United

PSV United is gericht op talentontwikkeling van geselecteerde jongens en meiden van 9 tot en met 18 jaar. Tijdens trainingen en wijkactiviteiten, verzorgd door PSV-trainers, staan zaken als respect en normen en waarden centraal. De jeugdoverlast vermindert drastisch en er is meer respect in de wijk.

 

De geselecteerde spelers van PSV United krijgen onder meer twee keer per week voetbaltraining in een sporthal in hun eigen wijk. Tijdens het project worden tevens onderwerpen als gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging, respect, normen en waarden behandeld. Naast de trainingen spelen de teams van PSV United regelmatig wedstrijden tegen leeftijdsgenoten en hebben zij wijkactiviteiten. Binnenkort wordt ook in gemeente Geldrop-Mierlo gestart met een team in de wijk Braakhuizen.

 

Reactie Peter Fossen

Directielid Peter Fossen, operationeel manager van PSV laat weten trots te zijn op deze prijs. “PSV is zich bewust van haar maatschappelijke functie en zet zich al jaren in op maatschappelijk gebied. PSV United is hét voorbeeld van een project dat vruchten afwerpt, want uit onderzoeken van de Universiteit Utrecht blijkt dat overlast in de deelnemende wijken drastisch afneemt. PSV is trots op deze manier een bijdragen te leveren aan de leefbaarheid van Eindhoven en in de toekomst ook aan omliggende gemeenten.”

 

De uitreiking van de awards vindt binnenkort plaats. PSV bedankt Gemeente Eindhoven, Lumens in de buurt, Dynamo Jeugdwerk en Woonbedrijf voor hun bijdrage aan dit project.
 

Over de Meer dan Voetbal Awards

De Meer dan Voetbal worden jaarlijks uitgereikt aan de pareltjes op het gebied van maatschappelijk voetbal. Zowel clubs als projecten komen in aanmerking voor een award. Eerdere winnaars zijn: NAC Breda (StreetLeague), PEC Zwolle (Playing for Success), Feyenoord (Jobscorer), TPP Rotterdam (Alleen jij bepaalt), HVV Laakkwartier en MVV Maastricht.

 

De vakjury voor de Meer dan Voetbal Awards bestond dit jaar uit: Willem Vissers (Chef Sport De Volkskrant), Bas van de Goor, (directeur Bas van de Goor Foundation), Tim Gilissen (voormalig Maatschappelijk Speler Eredivisie), Ron Jansen (voorzitter HVV Laakkwartier en Awardwinnaar 2013) en Marcel Beerthuizen (sportmarketeer).

comments powered by Disqus