​100-jaar oude fabrieksdorp naast stadion wordt gerenoveerd

PSV is ruim 100 jaar geleden gestart als voetbalclub voor de medewerkers van Philips. Het bescheiden sportveld met slechts een hek eromheen was toen onderdeel van ‘tuindorp Philipsdorp’. Nog steeds zijn de sportclub en Philipsdorp buren, al is het stadion van de club wel een paar maatjes gegroeid in de loop der jaren. Op dit moment worden de woningen direct tegenover het stadion gerenoveerd. Een mooi moment voor een ontmoeting tussen PSV en de bewoners van Philipsdorp!

​​​ ​​

PSV trakteerde de kinderen van Philipsdorp op 15 april op een voetbalclinic en Rai Vloet kwam een bezoekje brengen aan de fans in Philipsdorp. Met het komende kampioenschap in het verschiet was dat natuurlijk een grote verrassing voor de bewoners.

 

Woonwijk met karakter gerenoveerd

​​​​ PSV-er Rai Vloet (l) speelt een partijtje voetbal met kinderen uit Philipsdorp

In Philipsdorp in Eindhoven verhuurt Woonbedrijf 771 karakteristieke sociale huurwoningen. De wijk ontstond een eeuw geleden om te voldoen aan de groeiende behoefte aan woonruimte voor arbeiders van Philips. De wijk is uitgegroeid tot een geliefde woonwijk met een eigen karakter en betaalbare woningen nabij het stadscentrum van Eindhoven.

 

Dat was voor woningcorporatie Woonbedrijf ook reden om de huurwoningen te behouden voor de toekomst. Daarom is een ingrijpende renovatie gestart in het najaar van 2011. Deze duurt nog tot 2018.

 

Alle huurwoningen worden gerenoveerd en voorzien van het comfort van nu. Zo krijgen de woningen het zuinige energielabel B. Tijdens de renovatie hebben wij veel aandacht voor beeldkwaliteit, bouwfysische, bouwtechnische en woontechnische aspecten. Zodat deze 100-jarigen na de renovatie weer klaar zijn voor de toekomst!

 

Meer weten over de renovatie? Bezoek dan eens de website van het Philipsdorp of lees de factsheet over de renovatie.

 

Fabrieksdorp

Philips was van nature sterk op innovatie gericht en liet zich voor de woningbouw inspireren door modellen zoals het tuindorp of het fabrieksdorp. Het idee van het fabrieksdorp omvatte een integrale
visie op de leefconditie van de moderne fabrieksarbeider, zoals een gezonde woning, een moestuin, en werk op korte afstand.

 

Anton Philips stelde de bekende stedenbouwkundige G.J. de Jongh aan om Philipsdorp te ontwerpen. Philipsdorp is langs de Frederiklaan gebouwd rond een centraal groengebied, met alle benodigde voorzieningen in de buurt. Het groene park met een eenvoudige tribune voor de voetbalclub heeft zich ontwikkeld tot een internationaal centrum voor profvoetbal en business rondom topclub PSV.

comments powered by Disqus