Vanaf nul? Ja, vanaf nul. Woonbedrijf geeft klanten de kans om hun eigen ruimte te creëren. In het project SPACE-S gaan geïnteresseerden meedenken en meepraten over de ideale buurt en hun ideale huurwoning. De groep van SPACE-S is nu ruim 9 maanden actief bezig. Tijd om eens sfeer te proeven op de locatie zelf. Afgelopen weekend hebben de toekomstige bewoners -op eigen initiatief- gekampeerd op het nu nog lege terrein. 

 

Op vrijdagavond 30 augustus jl. hebben toekomstige bewoners hun tentje opgezet op SPACE-S. Zij organiseerden dit om (nog meer) inspiratie op te doen over de mogelijkheden van deze plek en om elkaar ook eens op een andere manier te leren kennen. Organisator en toekomstig bewoner Joep Klunhaar: “Het leek me leuk om eens iets te organiseren met elkaar, dat juist los staat van alles dat met bouwen en ontwerpen te maken heeft. Een weekend waar je wat meer tijd hebt om wat te kletsen met elkaar!” De bewoners hebben inderdaad in een ongedwongen setting gebrainstormd en allerlei gezamenlijke activiteiten uitgevoerd. Van barbecue en samen muziek maken tot yoga. Deelnemer Lawrence Bilger: "Leuk om ter plekke te kamperen met elkaar. Een mooie manier om dit braakliggende stuk grond alvast leven in te blazen." Op zaterdag 31 augustus ging iedereen boordevol nieuwe ideeën en enthousiasme weer naar huis.

SPACE-S

SPACE-S ligt op Strijp-S in Eindhoven tussen de Torenallee en het Natlab, de Beukenlaan en de Schootsestraat. Woonbedrijf wil kansen bieden aan mensen die op zoek zijn naar een woonplek die ze ergens anders niet vinden in de stad. Hier kan een ander woonmilieu ontstaan dan dat Eindhoven gewend is, waar mogelijk ook andere woonvormen bij horen.

 

Woonbedrijf ontwikkelt hier een nieuwe buurt samen met toekomstige bewoners. Er is ruimte voor maximaal 400 huurwoningen (gestapeld), waarvan circa 180 wooneenheden voor studenten. Gegadigden delen via Facebook, workshops en ontmoetingen hun woonwensen. Deze wensen bepalen de invulling van de wijk. In 2013 worden de plannen gemaakt en wordt er gestart met het ontwerpen van de wijk. Eind 2015 of begin 2016 kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen in hun zelf ontworpen woning. Gedurende deze hele periode werkt Woonbedrijf samen met toekomstige bewoners. 

 

comments powered by Disqus

Alles over SPACE-S