OPEN-UP vindt plaats in wel heel bijzondere 'gebouwen': paviljoens die zijn ​opgebouwd uit kozijnen waar voorheen bewoners van de wijk Geestenberg door naar buiten keken. Bewoners uit Geestenberg hebben zelf ook een paviljoen gebouwd, dat straks in de wijk gebruikt zal worden als ontmoetingspunt.

 

Paviljoens gemaakt van kozijnen

Tijdens OPEN-UP is in het paviljoen dat de bewoners uit Geestenberg bouwen, een foto-expositie over de wijk en de renovatie van hun woningen te zien. De bewoners zelf worden ook uitgenodigd om te komen kijken, we verwachten dat ze wel nieuwsgierig zullen zijn hoe hun kozijnen en ramen nu gebruikt worden.

Oude kozijnen uit Geestenberg zijn ook verwerkt in het Glaspaviljoen, gebouwd door en voor (toekomstige)  bewoners van Strijp-S op het plug-in-city terrein (tussen Anton en Area 51). Het Glaspaviljoen blijft langere tijd staan met als doel om verbinding te maken tussen bewoners, ondernemers en bezoekers van Strijp-S, op cultureel, maatschappelijk, sociaal en creatief vlak. Er zijn al ideeën voor huiskamerconcerten, theater, netwerkborrels, bijeenkomst etc. etc.

 

Over Expeditie Kozijn

Woonbedrijf renoveert 269 huurwoningen in Geestenberg op een duurzame manier. Hierbij gaan we uit van de kracht van de wijk: de bijzondere architectuur en het sterke sociale karakter. Een onderhoudsplan met als basis het oorspronkelijke architectonische uitgangspunt. De wijkbewoners kozen in grote meerderheid voor het terugbrengen van de oorspronkelijke kleuren. Naast nieuwe kozijnen en gevels, krijgen de woningen een compleet nieuw dak en een nieuw ventilatiesysteem. De woningen stijgen zo met minimaal twee energielabels naar een B-label.

 

 

 

comments powered by Disqus

Expeditie Kozijn