​Afsluiting van project Woensel Supertoll!

Eindhoven heeft er een nieuw kunstwerk bij: Woensel Supertoll! Deze metershoge toll van beeldend kunstenaar Tijs Rooijakkers is het klapstuk van het project Woensel Supertoll!, waar de laatste drie jaar honderden mensen aan meewerkten. Op 2 oktober wordt de toll officieel onthuld.

 

​​​​ Kunstenaar Tijs Rooijakkers voor de nieuwe Supertoll!

De onthulling op 2 oktober

Op 2 oktober om 14.00 uur wordt het kunstwerk onthuld. We starten met een korte, officiële opening en we blikken terug op de afgelopen drie jaar. Daarna gaan we naar het Henri Dunantpark, een stukje verderop. In het park vindt dan het buurtevenement Wervelend Woensel plaats. De ideale plek om na te praten over het bijzondere project dat al jaren door Woensel rondtolt!

 

Wilt u erbij zijn? Dat kan! Laat het wel even weten via mieke@tantenetty.nl en laat zien dat u komt via het Facebookevenement.

 

Midden in Woensel

Het kunstwerk staat op een drukke plek, midden in Woensel: op het vernieuwde kruispunt op de Montgomerylaan bij winkelcentrum Woensel. De toll is onderdeel van het nieuwe Woensel Busstation dat eind dit jaar open gaat.

 

 

 

Wat is Woensel Supertoll!?

In 2013 begon het project al. Tijs Rooijakkers maakte een grote toll van planken, waarop rapper Fresku teksten had gezet over energie en (wils)kracht. Wat raakt je? Wat drijft je? Met die vragen gingen Rooijakkers en sociaal ontwerpers van Tante Netty de buurten in. Ze begonnen in Woensel West en bij middelbare scholen.

 

Daarna ging het project op grote schaal naar Woensel Noord, met steun van het Buurtcultuurfonds Woonbedrijf. Honderden wijkbewoners schreven hun wensen, gedachtes en motto's op houten planken. Zo leerden ze meer over zichzelf en over hun buurtgenoten. Rooijakkers verzamelde de planken en draaide deze in kronkels. Hij maakte er kunstwerken van en verspreidde deze door de buurt.

 

De grote toll die we op 2 oktober onthullen, is het sluitstuk van het project. De beste teksten zijn erop terug te zien. En dankzij de mooie plek in Woensel, kunnen veel mensen er dagelijks van genieten en zich laten inspireren. Een deel van de kosten voor de toll is bij elkaar gebracht middels crowdfunding.

 

Volg het avontuur!

 

Woensel Supertoll! wervelt al jaren door onze wijken. Bent u benieuwd hoe dat avontuur eruit zag? We schreven er al regelmatig over!

 

25 april 2014: nieuwsbericht

Masterclass van Fresku voor Woenselnaren

 

6 oktober 2014: artikel in Buurten!

Woensel Supertoll! brengt buurt aan de praat

 

27 november 2014: nieuwbericht

Woensel Supertoll! genomineerd voor Brabantse Cultuurprijs

 

29 januari 2015: nieuwsbericht

Winterfeest voor Woensel Supertoll!

 

23 oktober 2015: nieuwsbericht

Woensel Supertoll! in boekvorm

 

Bekijk ook alle beelden van Woensel Supertoll!

 

Kijk voor alle info over het project op www.woenselsupertoll.nl.

 


 

comments powered by Disqus