De komende tijd kan er een adviseur van INNAX bij u aanbellen, in opdracht van Woonbedrijf. Hij vraagt u of hij een kort onderzoek mag doen in uw woning naar het energielabel. We hopen dat u hieraan meewerkt!

 

In augustus en september 2017 is het onderzoek in Woensel-Noord.


 

Wat is een energielabel?

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw woning is. De labels lopen van A tot en met G. Label A is ‘groen’ en heel zuinig. Label G is ‘rood’ en niet zuinig. In een woning met energielabel A betaalt u bijvoorbeeld minder energiekosten en de woning is comfortabeler.

 

Onderzoek naar het energielabel

Volgens de wet moeten wij het energielabel van uw woning vaststellen. Voor een betrouwbaar en actueel label moeten de bouwkundige gegevens gecontroleerd en geregistreerd worden. Ook moeten er installaties onderzocht worden. Alleen een gecertificeerd EPA-adviseur (EnergiePrestatieAdvies) mag dit. Daarom doet INNAX bouwkundig adviseurs bv. het onderzoek voor ons.

 

De komende twee jaar doen de adviseurs steekproeven in onze wijken en gebouwen. Ze kunnen dus ook bij u aanbellen. Ze vragen u dan of ze in uw woning onderzoek mogen doen. U hoeft niets te doen als ze niet bij u aanbellen, want ze gaan niet naar elke woning. U hoeft ook niet thuis te blijven.

 

Als de adviseur bij u onderzoek doet

Als u wilt, kunt u vragen naar een legitimatiebewijs van de adviseur als hij aanbelt. Hij heeft ook altijd een brief van Woonbedrijf bij zich. Zo weet u zeker dat hij echt in opdracht van ons werkt.

 

Het onderzoek in uw woning kost ongeveer een half uur. De adviseur kijkt naar de cv-ketel, de waterkraan, de ventilatie, het type glas in uw woning, de tochtwering en de aanwezige dak-, vloer-, en gevelisolatie.


 

comments powered by Disqus