Wonen, winkelen en ontmoeten

De 111 appartementen en 3000m2 winkels op het Gerretsonplein (hoek Gerretsonlaan en Huizingalaan in Eindhoven) zijn onlangs opgeleverd. Het gaat om huurappartementen met één of twee slaapkamers die ontwikkeld en gerealiseerd zijn door Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven. 32 Appartementen zijn bestemd voor bewoners met autisme. Zij worden begeleid vanuit GGzE bij het trainen van vaardigheden om op eigen benen te staan. Het winkelcentrum in het complex is in eigendom van Supravast II.

 

Let op: deze woningen zijn inmiddels allemaal verhuurd. Als er een woning vrijkomt, vindt u deze in ons woningaanbod.

 

Samen met bewoners 

Het nieuwbouwcomplex Gerretsonplein was voor de feestelijke opening mooi versierd

Tijdens de bouw hebben de bewoners elkaar al diverse malen ontmoet. In een nieuwbouwcomplex wat zo sterk gericht is op ontmoeten, vond Woonbedrijf het belangrijk om al tijdens de bouw te organiseren dat de bewoners elkaar leerden kennen. Tijdens creatieve workshops hebben ze meegedacht over o.a. het ontwerp van de daktuin. Zo kwamen er ideeën om kunstwerken voor de entreehallen te laten maken waarin bewoners zich herkennen. In de kunstwerken, gemaakt door kunstenaars Marielle van den Bergh en Mels Dees, zijn hun persoonlijke verhalen verwerkt. Natuurlijk krijgen deze kunstwerken een mooi plekje in de drie entrees. Samen met de bewoners onthulden Marc Eggermont, algemeen directeur Woonbedrijf en Ankie Lubbers, directeur GGzE, de creaties. Daarna vertelden de bewoners verhalen die daarbij horen.

 

Ontmoeten is ook voor de bewoners van GGzE een belangrijke reden om te kiezen voor het Gerretsonplein. Voor het trainen om zelfstandig te wonen, met autisme, is ontmoeten, integreren en deelnemen aan gezamenlijke activiteiten nodig.

 

Over Gerretsonplein

Van Aken Architecten heeft het gebouw ontworpen dat is geïnspireerd op een slangvormig lichaam. De kop van de slang, de zestien bouwlagen tellende toren, sluit aan bij de hoge bebouwing aan de drukke verkeersader van Eindhoven-Noord. De bouw is gerealiseerd door aannemer Moeskops. Het complex bestaat uit 80 appartementen met 2 slaapkamers, met een vloeroppervlak van ca. 75 tot 90 m2 en 31 appartementen met 1 slaapkamer van circa 55 tot 70 m2. De huurprijzen bedragen vanaf  € 452,40 (excl. € 46,80 servicekosten) tot € 644,80 (excl. € 46,80 servicekosten) afhankelijk van de grootte en ligging van het appartement. Alle appartementen hebben dus een huurprijs onder huurtoeslaggrens. Buurtbewoners, uit de omliggende buurt Prinsejagt, zijn blij dat er weer een supermarkt en voorzieningen in de wijk zijn, nadat het kleine winkelcentrum dat hier eerst stond, enkele jaren geleden is gesloopt.

Hoewel Woonbedrijf door de verhuurderheffing jaarlijks een groot bedrag moet afdragen, blijft de woningcorporatie duurzaam investeren in Eindhoven en regio. Onze grootste maatschappelijke prestatie ligt in het beschikbaar hebben en houden van een grote voorraad betaalbare huurwoningen. Woonbedrijf vindt het belangrijk om woongenot te verschaffen en een bijdrage te leveren aan leefbare buurten.

 

comments powered by Disqus

Foto's en beelden

Bekijk in onze beeldenbank de foto's en het beeldmateriaal van het nieuwe appartementencomplex en van de opening.

Bekijk foto's