​Er zijn nepbrieven in omloop waarin de huurders van Woonbedrijf gemaand worden hun huur voortaan te betalen op een voor Woonbedrijf onbekend bankrekeningnummer van de KNAB-bank. De brieven komen per post op naam en adres binnen op nagemaakt/(nep) Woonbedrijf-papier in een (nep) Woonbedrijf-envelop met een (nep)handtekening.

 

Deze brieven komen NIET van Woonbedrijf

Meteen na de eerste melding bij de KNAB-bank is de rekening geblokkeerd. Er zijn helaas enkele mensen die betaald hebben. Dit bedrag wordt zo spoedig mogelijk teruggestort op de rekening van de gedupeerden.

 

Door de melding van alerte huurders hebben we snel maatregelen kunnen nemen. We zijn meteen in de gebieden waar de meldingen vandaan kwamen deur aan deur langs gegaan en huurders gewaarschuwd. Ook via de website en social media hebben we de huurders geïnformeerd. We zijn heel blij met alle support en retweets. Zo hebben we in korte tijd een heleboel mensen kunnen bereiken. De valse bankrekening is snel geblokkeerd door de KNAB- bank waardoor onze huurders geen enkele schade zullen hebben. Mensen die gedupeerd zijn hoeven niet persoonlijk aangifte te doen.

 

Uiteraard gaat Woonbedrijf aangifte doen. We gaan alle mogelijkheden aanwenden om te achterhalen wie er achter deze brieven zit en de schade verhalen. Op dit moment hebben we totaal 41 meldingen binnen gekregen uit de stadsdelen Gestel en Woensel Zuid. Er vastgesteld dat hier geen sprake is van hacken van bestanden van Woonbedrijf. De aanhef is afwijkend van de gegevens die wij in onze bestanden gebruiken. En er zijn ook brieven aangekomen bij huurders van een andere woningcorporatie.

 

Wat kunt u als huurder doen?

Huurders kunnen ons helpen door de brief op te sturen: Woonbedrijf, Antwoordnummer 10191, 5600 VB Eindhoven. Een postzegel is niet nodig. Huurders kunnen de brief ook scannen en mailen naar: info@woonbedrijf.com onder vermelding van nepbrief. Of afgeven bij de Woonwinkel, Europalaan 7 in Eindhoven.

 

Hoe weten huurders dat een brief echt of vals is?

We raden huurders aan om alert te zijn; bijvoorbeeld of op de brief telefoonnummer en e-mailadres ontbreken of afwijkend zijn. Bovendien doet Woonbedrijf nooit een actie op het laatste moment, wij informeren onze huurders altijd ver vooruit en niet op het laatste moment zoals in de nep brief. En bij twijfel kunnen klanten altijd contact opnemen met Woonbedrijf.

comments powered by Disqus

Meer informatie?

Vul hier uw telefoonnummer in. Dan bellen wij u de eerstvolgende werkdag terug.

Uw verzoek wordt verzonden...
Uw verzoek is verzonden. We bellen u terug op het door u gekozen tijdstip.
Er is een fout opgetreden tijdens het verzenden van uw terugbelverzoek. Probeer het opnieuw a.u.b.