​Studenten reageren enthousiast tijdens kijkdag

Op zaterdag 16 april bezochten ruim 100 internationale studenten de nieuwe woontoren op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Vestide organiseerde er rondleidingen om de wensen in kaart te brengen van de studenten die nu nog in de Spaceboxen wonen. Ook werd de naam van de woontoren onthuld: Aurora. In augustus zijn de woningen klaar.

 

Voor alle informatie over de bouw: bekijk de projectpagina van Aurora.

 

 

Woontoren in plaats van Spaceboxen

De nieuwe woontoren is ontwikkeld in opdracht van Vestide, de studentenhuisvester van Woonbedrijf. Het is de eerste permanente studentenhuisvesting op de campus van de TU/e. Op dit moment verhuurt Vestide hier 186 Spaceboxen. Na de oplevering van de woontoren krijgen de Spaceboxen een andere bestemming.

 

Bijvoorbeeld bij het ombouwen van ons oude pand aan de Willemstraat.

 

Reacties toekomstige bewoners

De kijkdag op 16 april bood Vestide een extra gelegenheid om studenten te betrekken bij de nieuwe woningen. De rondleidingen leidden tot positieve reacties.

 

Lu Chungui (24) uit China: “Alles is goed: de woning zelf, de meubels, het grote raam – overal is aan gedacht.” 

 

“Het comfort is beter”, zegt ook Odete de Almeida (35) uit Portugal. “Er staan nieuwe meubels, de sfeer is goed en het is fijn om een ontmoetingsruimte te hebben waar je een beetje kunt relaxen.”

 

Ook Benjamin Feleke (25) uit Hongarije is verrast over de ruimte: “Van buitenaf zie je niet hoe ruim het binnen is. De kamers zijn echt groot; dat zijn we niet gewend.”

 

Voor alle beelden en foto's: bekijk het fotoalbum van Aurora.

 

303 woonruimtes voor studenten

De woontoren telt 14 verdiepingen en er komen 303 studentenwoningen, die in eerste instantie bedoeld zijn voor internationale studenten. Elke verdieping, met uitzondering van de begane grond en de 14e, heeft dezelfde indeling: 2 groepswoningen met 4 kamers en gedeelde voorzieningen, 9 kleinere en 5 grotere studio’s met eigen sanitair en keukenblok en 1 tweekamerappartement.

 

Plaats voor ontmoeting

De bewoners van Aurora delen de balkons en zij kunnen elkaar ontmoeten in de grote ontmoetingsruimte op de begane grond. Plamen Poisliev (21) uit Bulgarije: “De gezamenlijke ruimte vind ik belangrijk, ik leer graag andere studenten kennen. Dit is een prima plek om te wonen want alles is dichtbij. Alleen voor de winkels moet je een stukje fietsen.”

 

Open voor suggesties

Tijdens de kijkdag beantwoordde districtsmanager van Vestide, Harald Evers, samen met zijn collega’s vragen van studenten. “Het moment van verandering komt er nu snel aan”, zegt hij. “Rond 1 augustus kunnen onze huurders verhuizen naar hun nieuwe appartementen en kamers. Vandaag hebben ze daar een eerste blik op kunnen werpen en wij staan open voor hun suggesties.”

 

Aurora en Luna

​​​
​​​​ Onthulling van de naam Aurora. Klik voor een grotere afbeelding.
​​

Student bouwkunde Reijn van den Burg (24) was betrokken bij de naamgeving. Hij organiseerde een brainstormsessie met studenten, onder andere van Cosmos: de vereniging voor internationale studenten. De sessie leverde meer dan 100 suggesties op. “We hebben de naamcommissie van TU/e goed aan het werkt gezet”, zegt Reijn.

 

Tegelijk met de woontoren van Vestide kreeg ook TU/e-gebouw Potentiaal een nieuwe naam. Uit de 100 suggesties van de studenten selecteerde de naamcommissie een shortlist van 8 naamparen voor beide gebouwen. Vertegenwoordigers van Vestide, Camelot, TU/e Real Estate Management en de studenten kozen daar de definitieve namen uit.

 

“De namen verwijzen naar de drukste momenten bij de gebouwen: de ochtend en de avond”, zegt Reijn. Aurora, zoals de nieuwe woontoren heet, is de Romeinse godin van de dageraad. Het Potentiaalgebouw krijgt de naam Luna, de godin van de maan.

 

Comfortabele woonruimte voor studenten

Jo van Ham, vice-voorzitter van het College van Bestuur van TU/e: “Met Aurora en Luna bieden we studenten comfortabele permanente woonruimte, met een mooie uitstraling, een prachtig uitzicht op de Dommel en de sportvelden. Daar zijn we heel trots op. Het studentenleven bestaat niet alleen uit studeren; we vinden wonen, sport, vrije tijd en elkaar ontmoeten net zo belangrijk. Op de campus kan dat van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.”

comments powered by Disqus