​Eerst de interesse peilen, daarna samen plannen maken

Woonbedrijf gaat vlakbij de Julianabrug in Helmond ongeveer 50 betaalbare huurappartementen bouwen. De bouwplannen zijn nog niet klaar. Voordat we beginnen met het schetsen en tekenen van de woningen, willen we weten wie hier zou willen wonen en hoe. Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden voor Ons Oostende!

​Interesse in Ons Oostende

Vul vóór half april 2017 de korte enquête in om u aan te melden en mee te denken over de nieuwe woningen. Kijk voor meer informatie op www.onsoostende.nl.

Naar de enquête​

 

Tip: schrijf u bij ons in als woningzoekende om kans te maken op één van de woningen!

 

Bijzondere aanpak Ons Oostende

Vaak worden bouwplannen achter een bureau en tekentafel bedacht. Maar bij Ons Oostende gaat het heel anders. Woonbedrijf nodigt toekomstige bewoners uit om samen het plan te maken voor deze woonplek.

 

Tot half april 2017 kunnen geïnteresseerden een enquête invullen met hun woonwensen. De uitkomsten van de enquête zijn de basis en het vertrekpunt. Deze bepalen hoeveel woningen er komen van welke woningtypes en met welke huurprijzen. Vanaf half april gaan we samen met geïnteresseerden aan de slag om Ons Oostende verder in te vullen.  

 

Kaders

De huurprijzen en woningtypen zijn dus nog niet bekend, maar het worden betaalbare woningen. Ook kunnen we nog geen impressie laten zien, omdat de klant samen met ons gaat bepalen hoe het eruit komt te zien.

 

Natuurlijk staan sommige kaders al vast. Zo letten we goed op kosten om de woningen betaalbaar te houden en we willen toekomstbestendig bouwen. We behouden de kwaliteit van het groen en het water. Verder moeten we ook voldoen aan allerlei wettelijke normen zoals het bouwbesluit, parkeernormen en geluidsbelasting. De gemeente zal straks toetsen of de plannen daaraan voldoen.

 

 

Locatie

Vlakbij de Julianabrug, op de hoek van Oostende en de Kanaaldijk N.O in Helmond, ligt de plek waar de appartementen zullen verrijzen. Vroeger stond hier het postsorteercentrum van de PTT. Straks is het een fijne woonplek aan de rand van het centrum en vlakbij het water.

 

Op loopafstand zijn er allelei voorzieningen, zoals de Albert Heijn XL, een sportcentrum met zwembad en diverse scholen. Het centrum van Helmond is makkelijk te voet of met de fiets te bereiken. Bekende plekken in de buurt zijn de watertoren, de Bundertjes en de markante woningen van Kasteel Noord.

 

Woonbedrijf in Helmond

Woningcorporatie Woonbedrijf verhuurt zo’n 32.000 woningen en werkt al jarenlang aan wonen in Eindhoven en de regio. Vanaf nu ook in Helmond.

 

De wensen van onze klanten zijn sturend voor ons werk. Onze grootste maatschappelijke prestatie ligt in het beschikbaar hebben en houden van een grote voorraad betaalbare huurwoningen. Wij vinden dat iedereen goed moet kunnen wonen, in een woning met kwaliteit, in een leefbare buurt. En dat daarbij niemand mag worden uitgesloten.

 

Woonbedrijf stelt haar mogelijkheden graag beschikbaar voor de sociale huisvestingsmogelijkheden in Helmond. Daarvoor werken we nauw samen met de Helmondse woningcorporatie Volksbelang en de gemeente Helmond.

 


 

comments powered by Disqus