​Met 450 extra man aanpakken op De Grote Beek!

De tweejaarlijkse medewerkersdag van Woonbedrijf is geen gewoon uitje. Op donderdag 15 oktober gingen alle medewerkers (450!) aan de slag op Landgoed De Grote Beek in Eindhoven. Daar waren we te gast bij de GGzE (Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en De Kempen). GGzE biedt hulp en ondersteuning aan mensen met bijzondere psychiatrische problemen.

 

Van tuinieren tot cliënten in de watten leggen

Woonbedrijfmedewerkers gingen aan de slag met diverse klussen, zoals:

 

  • Het aanleggen van een fruitboomgaard en moestuin op het landgoed:
  • Het tuinmeubilair van de tuin bij gebouw 'De Boei' vernieuwen, zodat de tuin een stuk is aantrekkelijker om in te vertoeven;
  • Het maken van een nieuw verblijf voor de paarden, gemaakt van hout dat bij onderhoud is gerooid uit de bossen van het landgoed;
  • Het schilderen en restylen van diverse gemeenschappelijke ruimtes;
  • Het schilderen van de gangen van verschillende gebouwen, in frisse kleuren;
  • Het aanleggen van twee (sier)tuinen.

 

Daar waar mogelijk werden ook de cliënten in de watten gelegd. We verzorgden namelijk diverse workshops en cursussen, zoals behangen en bestraten. Hiermee deden de cliënten praktische ervaring op. Ook voor de cliënten was het dus een bijzondere dag!

 

Tip: GGzE maakte een mooi verslag van de dag en neemt u zo mee langs alle projecten die medewerkers van Woonbedrijf aanpakten!

 

 

 

Helpende hand

Voor Woonbedrijf is de medewerkersdag een dag waarop we onze maatschappelijke betrokkenheid willen tonen. De keuze voor GGzE was snel gemaakt, zegt Ingrid de Boer van Woonbedrijf: “Bij de keuze voor een project zoeken we naar een project in de regio Eindhoven dat een helpende hand kan gebruiken én een belangrijke functie voor de buurt heeft. De Grote Beek vervult deze doelstelling prima! Het terrein is altijd toegankelijk en GGzE organiseert allerlei activiteiten om de bewoners van Eindhoven naar binnen te halen. Het project geeft dus niet alleen voordelen voor cliënten, maar ook voor omwonenden.”

 

Samenwerking Woonbedrijf en GGzE

Woonbedrijf en GGzE werken al lange tijd samen. Bijvoorbeeld in het project DOOR!, een samenwerkingsverband van woningcorporaties en zorgaanbieders.

 

Het doel van DOOR! is om cliënten die verblijven bij zorgaanbieders en toe zijn aan zelfstandig wonen, toegang tot reguliere woonruimte te bieden. Binnen DOOR! stellen de woningcorporaties woningen beschikbaar. De zorgaanbieder huurt de woning en biedt begeleiding. Blijkt dit goed te werken, dan zetten we na een jaar de huurovereenkomst van de woning op naam van de cliënt.

 

 

 

De Grote Beek nog aangenamer

GGzE is erg blij met de hulp van de medewerkers van Woonbedrijf. Het landgoed wordt zo nog aangenamer voor cliënten van GGzE én voor omwonenden. Steeds meer mensen vinden hun weg naar deze groene oase in Eindhoven. En dat is precies waar Woonbedrijf en GGzE gezamenlijk de schouders onder zetten.

comments powered by Disqus