Met 425 man aanpakken voor SWZ!

De tweejaarlijkse Medewerkersdag van Woonbedrijf is geen gewoon uitje. Op donderdag 12 oktober waren we te gast bij SWZ op de locatie Zonhove in Son en Breugel. Daar deden onze medewerkers allerlei klussen om het terrein op te knappen en de plek nog fijner te maken voor de bewoners. Ook de bewoners zelf werden op deze dag niet vergeten!

 

SWZ Zonhove in Son en Breugel

SWZ Zonhove is een woon-, werk-, en vrijetijdslocatie voor kinderen en volwassenen met een ernstige meervoudige beperking. Zonhove biedt deze mensen wonen, werken, leren en vrijetijdsbesteding. En dat in een zorgzame, beschermde en veilige omgeving. Zonhove doet heel veel activiteiten samen met buurtbewoners. Ook zij gaan dus meeprofiteren van wat er door Woonbedrijf gerealiseerd is op de Medewerkersdag.

 

Klussen bij SWZ Zonhove

Vele handen maken licht werk! En met 425 medewerkers hadden we heel wat handen. We konden dus flink wat klussen doen. Bijvoorbeeld op het terrein:

 

  • Bouwen van een verkoopstalletje met een broodoven bij de boerderij;
  • Maken van een varkenshok met een heuse varkenspoel;
  • Bestrating in de vorm van een zon;
  • Opknappen van de torenspits, met name het repareren van voegwerk en het belmechanisme;
  • Het groen kreeg veel aandacht en er zijn op verschillende plekken planten verplant of er zijn nieuwe planten geplant.


Ook bij activiteitencentrum D’n Tref is van alles gemaakt:

 

  • Een hellingbaan voor rolstoelgebruikers
  • Een terras waar de cliënten voortaan heerlijk kunnen genieten in het zonnetje;
  • Een schuifwand en er zijn meters muur geverfd.

 

Ook ging een grote wens van cliënten in vervulling: langs de weg die over het terrein loopt zijn drie zebrapaden aangebracht om de veiligheid te vergroten.

 

Bewoners in de watten gelegd

Voor de cliënten werd het een bijzondere dag! Zij werden in de watten gelegd door medewerkers van Woonbedrijf, met allerlei activiteiten. Bijvoorbeeld bingo, levend ganzenbord, een muziekspel, een Disneyquiz en Ren je Rot.

 

 

 

Helpende hand

Met de Medewerkersdag willen wij onze maatschappelijke betrokkenheid tonen. De keuze voor SWZ Zonhove was snel gemaakt, zegt Ingrid de Boer van Woonbedrijf: “Bij de keuze voor een project wordt gezocht naar een organisatie in de regio Eindhoven die een helpende hand kan gebruiken en een belangrijke functie in en voor de buurt heeft. Bij Zonhove kon deze doelstelling prima vervuld worden.”

 

Samenwerking Woonbedrijf en SWZ

Woonbedrijf en SWZ werken al lange tijd samen. Zo heeft Woonbedrijf in de Palladiostraat in Eindhoven een activiteitencentrum voor SWZ gerealiseerd. Op de 1e en 2e etage van dit gebouw zijn 12 betaalbare zorgappartementen voor cliënten van SWZ.

 

SWZ is verheugd dat ze is uitgekozen door Woonbedrijf. Er is zoveel moois gerealiseerd, dat zou anders niet mogelijk geweest zijn.

 

 

 


 

comments powered by Disqus