​Aedes-benchmark maakt vergelijken goed inzichtelijk

Huurders waarderen de dienstverlening van Woonbedrijf met een 7,8. Deze cijfers zijn op dinsdag 25 november 2014 gepubliceerd door Aedes, vereniging van woningcorporaties, die de resultaten bekend maakte van de Aedes-benchmark.

 

Dicht bij onze klant 

Dat is een resultaat om trots op te zijn, want het klantoordeel is onze drijfveer. Het geeft Woonbedrijf bevestiging om de gekozen koers voort te zetten. De waardering die wij van onze klant krijgen heeft voortdurend onze aandacht, het is een uitdaging om op dit niveau te blijven. De afgelopen jaren hebben we vooral ingezet op klantgestuurd werken, bijvoorbeeld met SPACE-S en de Groene Huurders in Genderdal. In de toekomst willen we nog meer maatwerk leveren aan de klant, onder andere door slim gebruik te maken van nieuwe technologieën.

 

Een veel gehoorde bewering is dat grote woningcorporaties niet dicht bij de klant werken. Met de uitkomst van dit onderzoek heeft Woonbedrijf het tegendeel bewezen. Marc Eggermont, algemeen directeur van Woonbedrijf: ‘We zijn in 2005 gefuseerd en vanaf het eerste moment is Woonbedrijf dicht bij de klant gaan werken. We zijn groot geworden om klein te kunnen werken. Dit onderzoek laat zien dat deze werkwijze goed werkt en dat de vooroordelen over grote woningcorporaties niet hoeven kloppen.”

 

Gemiddeld op bedrijfslasten 

Deze eerste editie van de Aedes-benchmark toont naast de klantwaardering ook een vergelijking op de zogenaamde beïnvloedbare bedrijfslasten. De bedrijfskosten van Woonbedrijf liggen op een gemiddeld niveau ten opzichte andere grote woningcorporaties. Deze Corporatie Benchmark helpt Woonbedrijf in ieder geval omdat het een meer zuivere vergelijking geeft en ons gaat helpen om nog kritischer naar de bedrijfskosten te kijken.

comments powered by Disqus