​Winkelen en wonen in Lakerlopen

Met veel energie en enthousiasme wordt gebouwd aan Centrum Haagdijk, en inmiddels is het hoogste punt bereikt. Deze mijlpaal is feestelijk gevierd op dinsdag 15 juli jl. Het gehele plan is een ontwikkeling van projektontwikkelingsburo Haagdijk en bestaat uit totaal 37 appartementen, extra ruimte voor winkels (2700 m2) en een ondergrondse parkeergarage. Het ligt achter de winkels van de Tongelresestraat, Insulindelaan en Klein Tongelrepad in Eindhoven. Er komen 16 koopappartementen en Woonbedrijf heeft 21 appartementen verhuurd.

 

Let op: deze woningen zijn inmiddels allemaal verhuurd. Als er een woning vrijkomt, vindt u deze in ons woningaanbod.  

 

 

 

De vlaggen gehesen 

Ingrid de Boer, algemeen directeur Woonbedrijf, Yasin Torunoglu, Wethouder van Wonen, Wijken, Ruimte en Burgerparticipatie, Maycke Tielemans en Frans Tielemans van projektontwikkelingsburo Haagdijk hebben samen met de aannemers Houtabouw en Hurks op het dak van de appartementen de vlaggen gehesen om het hoogste punt te vieren. De vakmannen krijgen natuurlijk het welverdiende pannenbier en een enveloppe uitgereikt.

 

Als alles verder voorspoedig verloopt is het hele plan eind 2014 klaar. Woonbedrijf heeft alle appartementen verhuurd en er ook zijn al vijf appartementen verkocht. De winkels zijn al grotendeels verhuurd. De Albert Heijn breidt met ca. 1.000 m2 uit. Verder komen er een Gall & Gall, Hema en Ter Stal in de nieuwbouw.

 

Wijkvernieuwing

Centrum Haagdijk vormt onderdeel van het Masterplan voor de wijkvernieuwing Lakerlopen. Woonbedrijf verhuurt ruim 330 huurwoningen in Lakerlopen en heeft zich de afgelopen 12 jaar, samen met andere partijen ingespannen om de wijk te vernieuwen. Woonbedrijf heeft eind 2012 besloten deze 21 appartementen van ontwikkelaar Haagdijk BV over te nemen, en het plan vlot te trekken. Daardoor komt de vervolmaking van de wijkvernieuwing van Lakerlopen weer een grote stap dichterbij. Deze extra voorzieningen zijn een verrijking voor de wijk.

 

16 koopappartementen en 21 huurappartementen

​​​​ Impressie van het nieuwe centrum Haagdijk

Naast deze voorzieningen komen er 16 koopappartementen met een prachtige uitstraling. De appartementen hebben een woonoppervlakte van 80 tot 180 m2 en een buitenruimte vanaf 10 m2. De verkoopprijzen starten vanaf € 160.000,- v.o.n. Iedere vrijdag is de makelaar tussen 11.00 en 13.00 uur aanwezig op de bouwlocatie voor meer informatie.

 

Woonbedrijf is eigenaar van 21 appartementen, waarvan de huurprijs onder de huurtoeslaggrens ligt (minder dan € 699,48 per maand). De appartementen bestaan uit een woonkamer, 1 of 2 slaapkamers, keuken, badkamer, balkon, berging en een eigen parkeerplaats in de parkeerkelder. Deze huurappartementen zijn allemaal verhuurd.

comments powered by Disqus

Beeldmateriaal

Bekijk in onze beeldenbank alle foto's en het beeldmateriaal van deze viering

Bekijk foto's