​Nieuwe, duurzame woningen klaar

Op 13 juni kregen de eerste bewoners de sleutel van de nieuwe woningen in Oude Gracht West in Woensel. We zagen veel blije gezichten! Het zijn unieke woningen: duurzaam, in een groene omgeving, vlakbij voorzieningen en voor een betaalbare huurprijs. Een prima plek voor jonge gezinnen en voor 1 of 2 personen die een volgende stap willen zetten.

 

De woningen zijn allemaal verhuurd. Er was veel belangstelling voor de woningen! 

 

Kenmerken van de nieuwe woningen

  • Een open keuken aan de voorkant;
  • Standaard 2 slaapkamers, met mogelijkheid om er 3 van te maken;
  • Badkamer met 2e toilet;
  • Bergzolder met vaste trap, op te splitsen in een kamer en installatieruimte;
  • Vloerverwarming op de begane grond;
  • Kleine tuin;
  • Huurprijs van 592 euro, exclusief servicekosten.

 


Duurzaam wonen

De bewoners betalen straks niet alleen een lage huur, ze krijgen ook een lage energierekening. De woningen hebben allemaal label A+++, driedubbel glas en extra isolatie in de muren.

 

Op sommige daken liggen zonnepanelen. Woningen met te veel schaduw door de bomen hebben geen zonnepanelen maar een warmte-terugwin-pomp. Deze pomp haalt warmte uit de lucht, zodat de warmte niet verdwijnt naar buiten maar energie oplevert voor de woning.

 

De mechanische ventilatie is energiezuinig en reageert op het CO2-gehalte in de lucht. De ventilatie staat automatisch uit als er geen mensen thuis zijn. Als er wel mensen in huis zijn, schakelt de ventilatie automatisch aan.

 

Bijzondere woonomgeving

Elke woning heeft een kleine tuin, maar de parkachtige omgeving is eigenlijk één gezamenlijke tuin. De nieuwe bewoners dachten daarom samen al na over de inrichting van de openbare ruimte rond de woningen. Zo maakten we ook alvast kennis met elkaar en konden ze zich samen voorbereiden op wat het betekent om in zo’n energiezuinige woning te wonen.

 


 

comments powered by Disqus