​Blije eerste bewoners!

De eerste huurders van de nieuwe appartementen van Boulevard Zuid kregen deze week de sleutel. Dat leverde veel blije gezichten op en sommigen gingen meteen aan de slag!

 

 

 

Nieuwe appartementen Boulevard Zuid

Het winkelcentrum Boulevard Zuid is helemaal vernieuwd. Boven de winkels zijn 64 appartementen gebouwd, verdeeld over twee blokken. Elk appartement heeft twee slaapkamers, een balkon, een badkamer en apart toilet en een berging. De appartementen zijn gelijkvloers en te bereiken met de lift. De woningen hebben twee huurprijzen: 586,50 of 628,50 euro, exclusief 30 euro servicekosten.

 

De meeste appartementen kijken aan de achterkant uit op een mooie 'kijktuin' op het dak van de winkels. Als de tuin volgroeid is, hebben de bewoners dus een mooi, groen uitzicht. De tuin heeft nog meer voordelen: het geeft een goede waterberging, zorgt voor minder warmteopwekking in dit stedelijk gebied en zorgt voor meer biodiversiteit.

 

 

De eerste bewoners van Boulevard Zuid 

Om te voorkomen dat er 64 huishoudens tegelijk verhuizen, krijgen de bewoners de sleutels tussen 4 en 25 april. Er was veel interesse in de appartementen. Er reageerden 625 geïnteresseerden mensen op de 64 appartementen.

 

Een kwart van de kersverse bewoners komt uit de wijk Nieuwe Erven, de wijk van Boulevard Zuid. Huurders uit deze wijk kregen voorrang. Mensen uit de wijk die geen trappen meer kunnen lopen, hebben nu een woonalternatief in hun eigen omgeving en binnen hun bestaande netwerk. De nieuwe appartementen zijn dus een mooie aanvulling op de bestaande woningen in de wijk.

  

comments powered by Disqus