​Alle huurwoningen regio Eindhoven-Helmond op Wooniezie

Woningzoekenden vinden binnenkort alle vrijgekomen sociale huurwoningen in de regio Eindhoven-Helmond op één website: Wooniezie.nl. Op die manier willen de woningcorporaties in het Stedelijk gebied eenvoudig en transparant inzicht geven in het woningaanbod. In de loop van 2016 sluiten alle woningcorporaties in het gebied zich aan.

    

Corporaties op Wooniezie

Compaen, WoCom en Woonpartners staan sinds het begin op Wooniezie. Op 1 februari sloten Trudo en Wooninc zich aan. En sinds 4 april zijn 'thuis en Helpt Elkander aangesloten. Later dit jaar volgen Bergopwaarts, Volksbelang en Woonbedrijf.

 

Woonbedrijf en Volksbelang gaan alleen het woningaanbod publiceren. Wilt u reageren op een woning, dan wordt u doorgelinkt naar de website van de corporatie. Ook de inschrijving blijft via de corporatie verlopen. Bij woningcorporaties die zich volledig aansluiten, verloopt het reageren en inschrijven via Wooniezie.

Woonbedrijf en Wooniezie

De datum waarop wij ons aansluiten bij Wooniezie is nog niet bekend. Voor u als woningzoekende bij Woonbedrijf verandert er niets aan uw inschrijving:

  • U behoudt gewoon uw inschrijving en inschrijftijd bij Woonbedrijf;
  • Reageren op onze woningen kan alleen met een inschrijving bij Woonbedrijf;
  • Onze vrijkomende woningen staan straks op onze eigen website én op Wooniezie. Via de advertentie op Wooniezie wordt u doorgelinkt naar onze eigen website.
  • Wilt u reageren op andere woningen op Wooniezie? Dan kunt u zich hiervoor inschrijven via Wooniezie.

 

Groter aanbod in grotere regio

Het voordeel voor woningzoekenden is dat zij voortaan op één website een overzicht hebben van álle vrijkomende woningen in de hele regio: Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Helmond en omliggende gemeenten, Nuenen, Spoordonk, Oost- West- en Middelbeers, Son & Breugel, Veldhoven, Aalst-Waalre, Bergeijk, Luyksgestel, Eersel, Reusel, Lage Mierde en Bladel.


Naast huurwoningen komen er koopwoningen, bedrijfsruimtes, garages en parkeerplaatsen op Wooniezie te staan.

 

Verschillende manieren van toewijzen

Woonbedrijf en Volksbelang behouden de eigen inschrijving en woonruimteverdeling. Voor alle andere woningcorporaties verloopt  dit via Wooniezie. Om alle woningen op een zo eerlijke mogelijke manier te verdelen, worden de woningen op 4 verschillende manieren aangeboden. Woningzoekenden kunnen zelf kiezen welke manier het best aansluit op de eigen situatie:

 

  1. Optiemodel: op basis van plaats in de wachtrij;
  2. Aanbodmodel: op basis van inschrijftijd;
  3. Lotingmodel: op basis van een loting;
  4. Direct te huur: op basis van eerste reactie.
comments powered by Disqus