​Gezellige feestdag vol activiteiten voor en door bewoners

Koffietafel Drents Dorp 85 jaar

Drents Dorp bestaat dit jaar 85 jaar! En dat is groots gevierd op zaterdag 25 mei. In de hele wijk waren activiteiten georganiseerd voor en door bewoners.

 

Op diverse locaties in de wijk waren activiteiten; een koffietafel voor senioren in sportpark Het Schoot en kinderactiviteiten op het Gelderlandplein. Het Meidoornplein stond helemaal in het teken van de historie in Drents Dorp; Bewoners beeldden taferelen uit de 70-er jaren uit. In het Hoofdkwartier onder het Strijps Bultje hebben acteurs een theaterstuk opgevoerd, geheel gebaseerd op verhalen van bewoners. Een treintje reed door de buurt, langs alle feestlocaties. De dag werd afgesloten met een gezellige feestavond voor de Drents Dorpenaren.

 

Ter gelegenheid van dit jubileum hebben de bewoners zelf een mooie jubileumkrant gemaakt. Vol met verhalen over Drents Dorp en zijn bewoners. Bewoners blikken terug in de tijd, vertellen anekdotes en laten ook foto's zien. Een heel mooi document over de historie van Drents Dorp.

 

Drents Dorp

Drents Dorp dankt zijn naam aan het grote aantal arbeiders uit Drenthe. Zij trokken in de jaren twintig van de vorige eeuw naar Eindhoven, om in de Philipsfabrieken te gaan werken. Zij werden in ‘Drents Dorp’ gehuisvest, dat tussen 1925 en 1930 is gebouwd.

 

comments powered by Disqus

Foto's en beelden

Bekijk in onze beeldenbank de foto's van de 85e verjaardag van Drents Dorp.

Bekijk foto's