​De overheid treft steeds meer maatregelen tegen het Coronavirus . We werken volgens de richtlijnen van het RIVM, waardoor ook wij onze dienstverlening verder moeten aanpassen. Hieronder leest u wat dit betekent:
 

Heeft u mogelijk een probleem met het betalen van de huur door de gevolgen van het coronavirus?

We begrijpen dat de huidige tijd onzekerheid kan geven over uw inkomen. Voor bewoners die door de gevolgen van het coronavirus mogelijk hun huur niet of niet volledig kunnen betalen, is het (onder voorwaarden) mogelijk om een aanvraag tot uitstel van de huurbetaling in te dienen en hiervoor een betalingsregeling met ons te treffen. Hiervoor kunt u ons bellen op 040 - 243 43 43. 
 

Een bezoek aan onze Woonwinkel is alleen mogelijk voor het ophalen en inleveren van sleutel

Heeft u uw huurcontract opgezegd, of krijgt u een nieuwe woning aangeboden? In overleg met onze medewerker kunt u in onze Woonwinkel de sleutels inleveren of ophalen (het ophalen van sleutels gebeurt alleen op afspraak).
 

We hebben ons verhuurproces aangepast

Normaal gesproken komen we bij u langs als u uw huur heeft opgezegd, en zijn we aanwezig bij de bezichtiging van een woning. Dat is nu helaas niet mogelijk en daarom hebben we ons proces aangepast:

 

Heeft u uw huur opgezegd?
De opname van de woning doen we telefonisch, via videobellen (facetime, whatsapp of skype). Zo kunt u laten zien hoe de woning eruit ziet. U krijgt uitleg van ons, over hoe het proces verder verloopt. Ook bespreken we of u zaken ter overname heeft, voor de nieuwe bewoner. Na de belafspraak krijgt u een inspectierapport. Als de woning leeg is, levert u de sleutel in, in onze Woonwinkel.
 
Onze vastgoedbeheerder doet daarna een eindinspectie in de lege woning en controleert of de woning weer klaar is voor de nieuwe bewoner. Wanneer nodig worden er reparaties uitgevoerd.
 
Onze verhuurconsulent belt de nieuwe bewoner om een afspraak te maken voor het ophalen van de sleutel in onze Woonwinkel. Onze beheerder belt daarna de nieuwe bewoner om te vragen of de woning naar wens is opgeleverd en of er nog vragen zijn.
 
Bent u woningzoekend en mag u een woning gaan bezichtigen?
We doen een telefonische intake. U wordt gevraagd om de noodzakelijke documenten naar ons te mailen. De eerste geïnteresseerde mag de woning gaan bezoeken. Hier is geen medewerker van Woonbedrijf bij aanwezig. U haalt de sleutel, op afspraak, op in onze Woonwinkel. De woning is dan al leeg. Na de bezichtiging brengt u de sleutel terug naar onze Woonwinkel.

 

Als u de woning neemt, sturen wij u het huurcontract per mail. Het contract wordt getekend bij het ophalen van de sleutel (op afspraak) in onze Woonwinkel.

 

Onze beheerder neemt contact met u op om te vragen of alles goed verlopen is, en geeft uitleg over de installaties in de woning.

 

Als de vertrekkende huurder zaken ter overname heeft, dan krijgt u de contactgegevens van de vertrekkende huurder om dit samen af te stemmen.
 

Hoe voeren we (spoed-)reparaties uit?

Klik hier voor een grotere weergave van de afbeelding.

 

Wordt uw huis gerenoveerd?

Wij informeren alle bewoners over de gevolgen van de maatregelen tegen het Coronavirus.
 

Bericht van Ingrid de Boer

Ingrid de Boer, algemeen directeur Woonbedrijf, vertelt wat de situatie rondom corona betekent voor onze dienstverlening aan bewoners. Bekijk hier de video:
 

 


We wensen u veel sterkte en beterschap als u ziek bent. We danken u voor uw begrip en medewerking!


Medewerkers Woonbedrijf

 

Nb: bij persoonlijk contact volgen wij de richtlijnen van het RIVM:

 • We vragen u om onze Woonwinkel niet te bezoeken als u verkouden bent. Onze medewerkers en zakelijke partners volgen dit advies ook op. We rekenen hierbij op uw begrip en medewerking.
 • Een bezoek aan ons kantoor is alleen mogelijk op afspraak. Let dan extra goed op uw handhygiëne:
  o Was of desinfecteer uw handen zodra u binnen komt.
  o Nies of hoest in uw elleboogholte.
  o Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct weg.
  o Was na gebruik van zakdoekjes uw handen.
  o Vermijd persoonlijk contact. Volgens de richtlijnen van het RIVM  houden wij een afstand van twee meter aan.
 • Ook onze medewerkers die bij u aan de deur komen, volgen de richtlijnen van het RIVM.