Update: maandag 12 juni 

In de nacht van zondag 4 juni op maandag 5 juni was er een grote brand in een appartementencomplex van Woonbedrijf in de Gladiolusstraat. Gelukkig raakte er niemand gewond, maar het was voor de bewoners een heftige ervaring. Een aantal woningen is voor langere tijd onbewoonbaar. De meeste bewoners zijn inmiddels weer thuis.

 

Oplossingen voor de bewoners 

Na de brand werkten Woonbedrijf, Salvage, politie, brandweer en gemeente intensief samen om de bewoners te helpen. Daarom konden de eerste bewoners op dinsdag al naar huis. Inmiddels zijn de meeste bewoners weer thuis. Een aantal bewoners woont nu in een tijdelijke woonruimte, omdat hun woningen te veel schade hebben om terug te gaan. Dit kan een aantal maanden duren.

 

Onderzoek naar de oorzaak

Uit het onderzoek van de brandweer naar de oorzaak kwamen geen aanwijzingen voor brandstichting. Door de felle brand kan de brandweer de precieze oorzaak niet meer vaststellen. Het buurtonderzoek van de politie leverde geen informatie op die aanleiding geeft voor een strafrechtelijk onderzoek. Woonbedrijf concludeert dat een eerdere overlastmelding door bewoners niets met de brand te maken heeft.

 

comments powered by Disqus