​De gemeente heeft de omgevingsvergunning voor SPACE-S verleend! Vanaf 13 april starten de voorbereidingen voor de bouw en plaatst Stam + De Koning de bouwketen en de hekken. In het voorjaar van 2017 is de bouw afgerond.

 

Op het terrein van SPACE-S komen 402 woningen, verspreid over 7 gebouwen. Een flinke klus! We doen er alles aan om de overlast voor de bewoners en de bedrijven in de omgeving zo klein mogelijk te houden. Maar dat lukt natuurlijk niet helemaal. In dit artikel leest u wat er precies gaat gebeuren.

 

Heeft u als omwonende vragen over SPACE-S en de bouw? Kom dan naar de inloopbijeenkomst in de bouwkeet aan de Schootsestraat, op woensdag 20 mei van 16.00 tot 19.00 uur.

 

Bouwkeet en bouwverkeer

​​​
​​​​ Bouwplaats met routing bouwverkeer
​​

Een groot bouwproject als deze vraagt om flink veel materialen. In overleg met de gemeente en Park Strijp Beheer hebben we afgesproken dat we de Laboratoriumstraat en de zuidelijke rijbaan van de Torenallee helemaal alfsluiten voor het bouwverkeer. Dit is de meest veilige optie die voor de minste overlast zorgt. De bouwkeet plaatsen we aan de kant van de Schootsestraat, achter het Natlab.

 

Natuurlijk blijft Strijp-S verder goed bereikbaar via Beukenlaan, de Kastanjelaan, de Glaslaan en de Philitelaan.

 

Hoe lang duurt de bouw?

In juni starten we met het boren van de funderingspalen. Er wordt niet geheid. De bouw duurt ongeveer 24 maanden en we verwachten dat de bouw in het voorjaar van 2017 helemaal afgerond is.

 

De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen van 07.00 tot 17.00 uur.

 

Vragen en opmerkingen

Heeft u vragen over de bouw? Stam + De Koning is bereikbaar op 040–250 43 00 of mail naar info@stamendekoning.nl.

 

Ervaart u overlast door de werkzaamheden? Of ziet u vervuiling of verdachte zaken op of rond het bouwterrein, met name buiten werktijden? Twan Rooijakkers, de hoofduitvoerder van Stam + De Koning, is het aanspreekpunt voor calamiteiten. Tijdens werktijden is hij meestal aanwezig in de bouwkeet. U kunt hem ook bellen via 040-250 43 00, zowel tijdens als buiten kantooruren.

 

Stam + De Koning is aangesloten bij Bewuste Bouwers.

 

Nieuwe buren

Het heeft even wat voeten in de aarde, het bouwen van 402 nieuwe woningen. Maar dan komt er ook een heel bijzondere groep nieuwe buren bij! Betrokken buren, die zelf meedoen met het ontwikkelen van SPACE-S. Een deel van de bewoners is al bekend, maar elke maand sluiten zich weer nieuwe buren aan.

Zoals een van de bewoners zei: “We gaan op SPACE-S wonen, op Strijp-S wonen, en in Strijp wonen. Dat betekent nieuwe buren op allerlei niveaus! Leuk!”

 

 

comments powered by Disqus