​Winkelen en wonen in Lakerlopen

Maycke Tielemans (l) en Koj Koning boren de eerste paal voor Haagdijk

Vrijdag 21 juni jl. is het officiële startsein gegeven voor de bouw van de uitbreiding van winkelcentrum Haagdijk. Onder het toeziend oog van bewoners uit Lakerlopen en winkeliers hebben Koj Koning, districtsmanager Tongelre voor Woonbedrijf en Maycke Tielemans van projektontwikkelingsburo Haagdijk de eerste paal in de grond geboord.

 

Het gehele plan bestaat uit totaal 37 appartementen, extra ruimte voor winkels (2700 m2) en een ondergrondse parkeergarage. Er komen 16 koopappartementen (reeds 2 verkocht ) en Woonbedrijf gaat 21 appartementen verhuren. Naar verwachting is het vernieuwde centrum eind 2014 klaar.

 

Let op: deze woningen zijn inmiddels allemaal verhuurd. Als een van de woningen vrij komt, vindt u deze in ons woningaanbod. 

 

Stap vooruit met wijkontwikkeling Lakerlopen 

De herontwikkeling van het winkelcentrum werd door de crisis geraakt en heeft vertraging opgelopen. Woonbedrijf verhuurt ruim 330 huurwoningen in Lakerlopen en heeft zich de afgelopen 10 jaar, samen met andere partijen ingespannen om de wijk te vernieuwen. Het winkelcentrum Haagdijk vormt  onderdeel van het Masterplan voor de wijkvernieuwing.

 

Woonbedrijf heeft eind 2012 besloten deze 21 appartementen van ontwikkelaar Haagdijk BV over te nemen, en het plan vlot te trekken. Daardoor komt de vervolmaking van de wijkvernieuwing van Lakerlopen weer een grote stap dichterbij. Bewoners kunnen gebruik gaan maken van een grotere Albert Heijn en winkels als o.a. Gall & Gall, HEMA, Ter Stal en een lunchroom. Een verrijking voor Lakerlopen.

 

Mix van koop- en huurwoningen 

Woonbedrijf neemt 21 appartementen over waarvan de huurprijs onder de huurtoeslaggrens ligt (minder dan € 681,- per maand in 2013). De appartementen bestaan uit een woonkamer, 1 of 2 slaapkamers, keuken, badkamer, balkon, berging en een eigen parkeerplaats in de parkeerkelder. Deze huurappartementen worden straks aangeboden via de website van Woonbedrijf.

In een ander appartementenblok komen 16 koopappartementen met een prachtige uitstraling. De appartementen hebben een woonoppervlakte van 80 tot 180 m2 en een buitenruimte vanaf 10 m2. De verkoopprijzen starten vanaf € 160.000,- v.o.n.

comments powered by Disqus

Foto's en beelden

Bekijk in onze beeldenbank de foto van het officiële startsein en een artist impression van de nieuwe woningen.

Bekijk foto's