Op bezoek bij de Zweedse koning

Eindhoven doet het goed op het gebied van duurzaamheid. In ieder geval zo goed, dat het zichtbaar is geworden over de grenzen. Wij, gemeente Eindhoven en Woonbedrijf, zijn uitgenodigd door Stepwise voor een seminar in Stockholm, met als ambassadeur de Zweedse Koning Karel XVI Gustaaf.

 

​​​​ Rob Bogaarts, districtsmanager Tongelre en portefeuillehouder duurzaamheid bij Woonbedrijf

The Natural Step: van ABBA tot het koningshuis

Dat behoeft enige toelichting, kan ik me voorstellen. We gebruiken in Eindhoven de principes en methodiek van The Natural Step. Dat is ruim 25 jaar geleden 'bedacht' door een Zweedse oncoloog Karl-Henrik Robèrt, die vervolgens de hele Zweedse samenleving heeft weten te mobiliseren, beginnend met ABBA en uiteindelijk ook het Zweedse koningshuis. Inmiddels is Zweden uitgegroeid tot één van de meest duurzame landen van de wereld en is er een netwerk opgetuigd van grote bedrijven, Stepwise genaamd. In dat netwerk kijkt men ook naar successen ‘all over the world’ en blijkbaar valt Eindhoven op. Vandaar.   


Morgen is er een bijeenkomst, gefaciliteerd door The Natural Step, waar het gaat over het delen van successen, het inspireren van elkaar, leren van elkaar en het ontwikkelen van een gedeelde visie op het gebied van duurzaamheid.


Bijzondere ontmoetingen 

Vandaag hebben we al kennisgemaakt met een soort van 'harde kern' op het gebied van The Natural Step. Gepassioneerde mensen ontmoet uit Portugal, Duitsland, Canada, Italië, Nieuw Zeeland en natuurlijk Nederland. Gaaf om het met hen te hebben over hun drijfveren, hun strubbelingen en hun energie. Duurzame energie welteverstaan. En dat was alleen nog maar het begin…….


Ontvangst door de Zweedse koning 

Morgen (woensdag) vroeg uit de veren. Om half acht gaan we op pad, om er voor te zorgen dat we om 8.30 uur allemaal 'seated' zijn voor de ontvangst door de Zweedse koning. Het belooft een boeiende dag te worden, maar bovenal is het ontzettend gaaf om 'ons' Eindhovense verhaal te mogen vertellen.


Groeten uit Zweden

Ik houd u op de hoogte!!


 

Rob Bogaarts, portefeuillehouder duurzaamheid bij Woonbedrijf

 

 

comments powered by Disqus

Duurzaamheid

Meer over duurzaamheid en The Natural Step: