Vandaag overhandigde Woonbedrijf op een bijzondere manier het jaarlijkse 'bod' aan gemeente Waalre. In dit bod staan de voorgenomen werkzaamheden van Woonbedrijf in de gemeente. In Waalre hebben wij een relatief klein bezit en we willen dit graag uitbreiden. Sinds het uitbrengen van het bod in 2016 is de samenwerking tussen ons en Waalre verstevigd. Daarom kozen we Waalre uit voor deze speciale overhandiging.

 

Bijzonder kistje

Het bod werd 's ochtends bezorgd in een speciaal hiervoor gemaakt kistje. 's Middags overhandigde Marie-José Backx-Verhoeven, districtsmanager regio bij Woonbedrijf, de sleutel van het kistje aan wethouder José van Dijk. Zij reageerde enthousiast: “We voelen ons zeer vereerd dat Woonbedrijf ons heeft uitgekozen voor deze speciale overhandiging.”

 

 

Het jaarlijkse bod

Volgens de Woningwet moeten woningcorporaties vóór 1 juli aan de gemeente én de huurdersvertegenwoordiging een meerjarig overzicht leveren van de voorgenomen werkzaamheden.

 

In dit zogenoemde 'bod' staan de voornemens over bijvoorbeeld de ontwikkeling van de woningvoorraad, nieuwbouw, huisvesting van specifieke/ bijzondere groepen, kwaliteit en duurzaamheid van woningen en de voorgenomen investeringen in leefbaarheid en maatschappelijk vastgoed.

 

Woonbedrijf is werkzaam in 10 gemeenten en overhandigt dus een bieding aan Eindhoven, Best, Son en Breugel, Nuenen, Geldrop, Waalre, Valkenswaard, Veldhoven, Bladel en Helmond. Op basis van de biedingen starten in het najaar de gesprekken in alle gemeenten voor het maken van prestatieafspraken voor 2018.

 


 

comments powered by Disqus