Op zaterdag 5 oktober hebben de huurders van Woonbedrijf hun nieuwe woningen in productie gezien. De rondleiding in de fabriek in Weert bood een goede gelegenheid om met elkaar kennis te maken en maakte het voor de aanwezigen tot een bijzondere dag.

 

Let op: deze woningen zijn inmiddels allemaal verhuurd. Heeft u interesse in deze woningen? Als er een woning vrijkomt, vindt u deze in ons woningaanbod.      

 

Ruim 140 bewoners maakten van de gelegenheid gebruik om zich uitgebreid te laten informeren over de productie, de indeling en de technische aspecten van hun nieuwe woning. In vier rondes werden ze in kleine groepen rondgeleid door de fabriek. Het bijzondere productieproces gaf aanleiding tot veel vragen en bood een leuke gelegenheid om alvast kennis te maken met nieuwe buren en buurtgenoten. Het gezamenlijk kunnen bekijken van de modelwoningen in de fabriek zorgde voor veel gespreksstof. Na de rondleiding was er op de informatiemarkt ook gelegenheid om ook in persoonlijke gesprekken met Woonbedrijf en Ballast Nedam direct in te gaan op concrete keuzes.

 

Energieneutrale woningen

Ballast Nedam gaat in opdracht van Woonbedrijf 74 energieneutrale huurwoningen bouwen in Tongelresche Akkers (Berckelbosch), de zogenaamde iQwoning®. De nieuwe huurwoningen sluiten qua bouwstijl en hoogwaardige kwaliteit precies aan bij de koopwoningen die Ballast Nedam al gebouwd heeft in de wijk. De woningen zijn energieneutraal door extra goede isolatie (o.a. triple glas, extra dakisolatie en kierdichting) en door toepassing van verschillende duurzame installaties, waaronder zonnepanelen.

 

De assemblage van de woningen op locatie begint vanaf week 47 en is verdeeld in zeven fasen. Per dag worden er twee woningen geplaatst, die 6 weken later geheel zijn afgewerkt. De woningen in de eerste fase worden naar verwachting in week 51 opgeleverd en de woningen in de laatste fase zijn eind mei 2014 gereed.

 

Voordelen voor de huurder

De iQwoning® is een innovatief woonconcept van Ballast Nedam. De behoefte van de bewoner staat bij de ontwikkeling centraal. Het is een woning met de eigenschappen en het uiterlijk van een traditioneel gebouwde woning. Toch wordt de woning grotendeels in de fabriek vervaardigd en dat levert aantrekkelijke voordelen op: constante hoge kwaliteit, geen verspilling, een zeer korte bouwtijd, minimale overlast voor de omgeving en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

 

Investeren in de ontwikkeling van de wijk

Woonbedrijf en Ballast Nedam werken samen om de bouwproductie in Tongelresche Akkers/Berckelbosch op een duurzame wijze weer op gang te brengen. Woonbedrijf heeft al veel geïnvesteerd in de voorzieningen in deze wijk, zoals wijkcentrum De Toeloop en in woningen boven het winkelcentrum, maar ook in tal van andere wijkprojecten. Die voorzieningen zijn gebaseerd op een groeiend aantal buurtbewoners en voor de ontwikkeling van de wijk is het van belang dat die er ook komen.

 

Ook is er nog altijd een grote vraag naar huurwoningen. In de wijkvisie is geconstateerd dat er in de wijk behoefte is aan meer duurzame woningen én aan woningen in het prijssegment rond de 680,00 euro. Met deze samenwerking in de keten kunnen partijen maatschappelijke meerwaarde bieden, ook in moeilijke marktomstandigheden.

Tongelresche Akkers/Berckelbosch is een integrale gebiedsontwikkeling van Ballast Nedam ten oosten van het centrum van Eindhoven. De bouwstijl is geïnspireerd op de jaren dertig: hoge kappen en forse overstekken, roodoranje bakstenen en een horizontale raamindeling.

 

comments powered by Disqus

Foto's en beelden

In het speciale fotoalbum bekijkt u alles foto's en beelden van de IQ Woningen, van de impressietekeningen tot de feestelijke oplevering van de woningen.

Bekijk beelden