Huurbeleid 2018: we volgen de inflatie

Op 1 juli 2018 is het weer tijd voor de jaarlijkse huurverhoging. De huren van onze woningen tot 710,68 euro verhogen we met 1,4%. Dat is precies de inflatie. De woningen met een hogere huurprijs krijgen een huurverhoging van 1,9%. We houden onze huren graag laag. Daarom verhogen we onze huren zo min mogelijk. 
 

1,4% huurverhoging

De huurverhoging van 1,4% geldt voor bijna al onze woningen onder de huurtoeslaggrens van 710,68 euro. Een klein aantal van deze woningen krijgt 1,9%. Wat voor u geldt, staat in de brief die u van ons heeft gekregen.

 

Van de overheid mogen wij uw huur verhogen 2,4%. Dat doen we niet. We vinden het belangrijk dat u een eerlijke prijs betaalt voor uw huurwoning. Daarom vragen we niet de maximale huurverhoging. Ook voor de woonruimtes van Vestide en voor bergingen, parkeerplaatsen en garages rekenen we 1,4% verhoging.

 

1,9% huurverhoging

Als de huurprijs van uw woning 710,68 euro of meer is, verhogen we uw huur met 1,9%. Van de overheid mogen we uw huur met 5,4% verhogen. Maar we vinden het belangrijk dat ook onze huurders met een middeninkomen een goede woning kunnen huren, tegen een eerlijke huurprijs.

 

Waarom geen 0%?

De afgelopen 3 jaar verhoogden we 2 keer onze huren niet. 0% dus. Dat kon, omdat de inflatie erg laag was. Helaas kan dit niet elk jaar. We willen nu en in de toekomst zorgen voor voldoende en goede huurwoningen. Dat kan alleen als we de huren met de inflatie mee laten stijgen.

 

Servicekosten

De jaarlijkse huurverhoging gaat alleen over de kale huur. Bovenop de kale huur betaalt u misschien servicekosten. Bijvoorbeeld voor schoonmaak in uw flatgebouw.
 
Van de servicekosten krijgt u elk jaar voor 1 juli de afrekening. Hierin staan uw servicekosten voor het komende jaar. Het nieuwe bedrag kan hoger of lager zijn dan nu. In deze brief staat uw totale huurprijs vanaf 1 juli.
 
Lees meer over servicekosten.
 

Huurverhoging in eerdere jaren

Elk jaar houden we de huurverhoging zo laag mogelijk. Daarom kozen we er in 2015 en in 2017 voor 0% huurverhoging. In 2016 verhoogden we de huren alleen met het inflatiepercentage van 0,6%.  
 


 

comments powered by Disqus