​Socio economics

De urgentie rond het vraagstuk van de groep mensen die te goed is voor de zorg en uitvalt bij regulier werk, is groot. Er is ’nieuw werk’ op maat nodig voor deze groep. Stichting Social label heeft als doel het ontwikkelen van zinvolle en aantrekkelijke Social label-producten om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een podium, uitdagend werk en nieuwe kansen te bieden (socio economics).

 

Social label is een initiatief van Petra Janssen (Studio Boot) en Simone Kramer (C-mone) om een impuls te geven aan innovatie en ondernemerschap in de zorg en de sociale missie bij bedrijven. Design, kunst en communicatie als 'opener' om processen rond participatie(wet), zorg en werk anders vorm te geven (design thinking).

 

Ik ben wat ik maak

Social label draagt bij aan ontwikkeling van mensen die een duwtje nodig hebben. Via aantrekkelijke producten vertellen we het verhaal van de makers, laten hun talent zien en betrekken het publiek. Aan elke unieke samenwerking met een gerenommeerd ontwerper, architect of kunstenaar wordt een Social label gekoppeld.

 

Social Label tijdens de DDW

De producten van Social label> HOUT ism Piet Hein Eek en werkplaats Woodworks en > VAAS ism Roderick Vos en werkplaats Artenzo zijn te koop tijdens Festival OPEN-UP. De prototypen van nieuwe Social labels zijn te zien bij Piet Hein Eek waar Social label te gast is in de werkplaats.

 

Kijk op de website van Social label voor meer informatie.