Designstudenten buigen zich over Woonbedrijf-manier-van-werken​

In 2016 gaat Woonbedrijf haar vier vestigingen onderbrengen op één nieuwe locatie: De Wal 2 in Eindhoven. De verhuizing vormt meteen een goede reden om onze manier van (samen-) werken verder te ontwikkelen. Als Vriend van Design Academy Eindhoven (DAE) nodigde Woonbedrijf studenten uit om mee te denken.

 

 

 

Twintig derdejaars studenten namen deel aan het project. Onder leiding van Peer de Bruijn. Het project heeft erg leuke en interessante resultaten opgeleverd.

 

Bureaubladen en tijdbeleving

Zowel voor Woonbedrijf als DAE was het een verkenning. De studenten zijn eerst aan de slag gegaan met de vraag: Wat betekent werken in deze tijd?

Dit resulteerde in studies zoals Desktop Landscape, waarbij een werkgroep keek naar de invloed en het gebruik van het bureaublad op de computer bij diverse gebruikersgroepen. Daar zie je bijvoorbeeld opmerkelijke verschillen tussen jongeren (leeg) en ouderen (vol bureaublad).

 

Verder boog een groep zich over de samenkomst van thuis en op kantoor werken en verkende de groep met The Moments de tijdbeleving tijdens een werkdag. Met ontwerpelementen zoals een lamp en een windvaan maakten zij de dag ‘voelbaar’, wat interessante nieuwe interacties oplevert onder collega’s.

 

Ontwerpen in ons nieuwe pand

Woonbedrijf is erg enthousiast over de ontwerpen en het is zeer goed mogelijk dat er projecten uit voortvloeien om het verder te brengen. In dat geval hebben onze studenten een fraaie bijdrage geleverd aan de vertaling van het Nieuwe Werken in het interieur van het nieuwe pand van Woonbedrijf.

Voorproefje

Benieuwd naar de ideeën van de Design Academy Eindhoven over de Woonbedrijf-manier-van-werken?

Bekijk handout!