Met ‘Plofcourgettes en Pompoenknallers’ biedt Dynamic Food een totaalbeleving op het gebied van eten en design.

 

Van 18 t/m 25 oktober presenteert Dynamic Food zich voor de derde keer op Dutch Design Week in Eindhoven. Dit keer krijgt de bezoeker een totaalbeleving aangeboden en maakt Dynamic Food u bewust van de waarde van eten. Dynamic Food verbouwt op Strijp –S haar eigen groenten, bereidt haar eigen voedsel en laat door middel van een expositie, diverse kookclinics en lezingen het effect van voedsel op onze omgeving zien. Genieten van een divers en lokaal menu in de tijdelijke kas op Strijp-S gecombineerd met een flinke dosis inspiratie.

 

Plofcourgettes & Pompoenknallers

Als iets geen prijs heeft is het niets waard! Een quote uit de marketingsector die precies duidt waar ons economisch systeem op gebaseerd is. Toch wordt ons eten in groten getale verkocht door middel van kiloknallers, voordeelverpakkingen en prijspakkers.

 

Tijdens de Dutch Design Week maakt Dynamic Food u bewust van de waarde van eten. Onze eerste levensbehoefte (wanneer we niet eten, sterven we) komt steeds meer in het nieuws, omdat er steeds meer problemen rondom onze voedselvoorziening aan het licht komen.

 

De bezoeker vindt alle aspecten van het voedselsysteem terug op een braakliggend terrein op Strijp-S. Van het verbouwen van groenten, het bereiden van voedsel en het eten ervan, tot en met het effect van voedsel op het landschap. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van diverse lezingen en een expositie met verschillende producten uit de productlijn van Dynamic Foods. In de kas waar het eetcafé zich tijdelijk vestigt, kan men gedurende de hele Dutch Design Week genieten van een divers en bovenal lokaal menu.

 

Programma DDW

 

18 oktober
 11.00  Kookclinic - Lisette Bokma (Wei)
 16.00  HAPJES - Opening met lokale hapjes
 16.00  Muziek - Stan & Co
 17.00  Muziek - Remco Jacobs

 

19 oktober (feelgoodmarket op Torenallee)
 11.00  Kookclinic - Lisette Bokma (Wei)
 13.00  BAKWORKSHOP - Bakkerij de Meelmuts
 16.00  Muziek - Stan & Co
 16.00  ZOETE Proeverij - Rabbit Food

 

20 oktober
 11.00  Kookclinic - Lisette Bokma (Wei)

 

21 oktober
 12.00  OPEN - Openen van eetcafe en shop
 16.00  Kookclinic - Lisette Bokma (Wei)
 17.00  Muziek - Stan & Co

 

23 oktober Lezingen
 17.00  LEZING - De Tostifabriek - Delen hun ervaringen en nieuwe boek (Ned)
            LEZING - Marloe Bakx - Foodtrends (Ned)

24 oktober
 17.00  Sluiting - Een uurtje eerder dicht i.v.m. een besloten bijeenkomst.

 

25 oktober
 11.00  Kookclinic - Lisette Bokma (Wei)
 16.00  Muziek - Stan & Co 
 16.30  Muziek - Remco Jacobs
 17.00  LEZING - The Center for Genomic Gastronomy, Zack Denfeld, Cat Kramer & Emma Conley. (Eng)
            LEZING  - Culinary Hacking. Studenten van WDAK, de Punt (Selby Gildemacher & Anja   
            Groten). (Eng)

 

26 oktober
 11.00  Kookclinic - Lisette Bokma (Wei)
 16.00  High Tea - Rabbit Food

Let op! Lezingen starten om 17.00 en de kosten zijn €3,50. Voor studenten €2,50. Wanneer u interesse heeft in een van de lezingen, schrijft u zich in via: info@dynamicfood.nl. Vermeld de datum van de lezingen die u graag volgt en uw naam.

 

SPREKERS

Datum:  25 & 23 oktober 
Tijd:  17.00 uur
Entree:  € 3,50 | studenten €2,50

 

De Tostifabriek | het wonder dat vooraf gaat aan een tosti op je bord.
Het initiatief van 2013! Jonge stadbewoners zetten in het centrum van Amsterdam een tijdelijke fabriek neer die alle ingrediënten voor een tosti van begin tot eind zelf produceerde. Twee koeien, twee varkens en honderd vierkante meter graan zorgden in 9 maanden tijd voor de productie van 400 tosti’s. Dit succesvolle initiatief geeft nu een boek uit over het proces en de ervaringen die zij op deden tijdens dit waardevolle proces.  

 

Marloe Bakx | foodtrends
Sinds 2011 is Marloe werkzaam als freelance trendanalist bij trend- en marketing buro Bloom. Buro Bloom geeft antwoord op marketing- en innovatie vraagstukken, trend- & merkworkshops, innovatieworkshops en maken trendrapporten op maat. Ze neemt u mee door de actuele foodtrends en laat onder meer zien waarom de producten uit de collectie van Dynamic Foods passen in de huidige en toekomstige tijdgeest.

 

The Center for Genomic Gastronomy | food & design (Eng)
Zack Denfeld, Cat Kramer en Emma Conley van onderzoeksinstituut The Center for Genomic Gastronomy over het veld van biotechnologie en biodiversiteit binnen het voedselsysteem.

 

Culinary Hacking | Presentation of editorial class Willem de Kooning Academie(WDKA): Saskia Studer, Freek Rutkens, Leon Baauw, Sharon Vos en Sean Nelissen (Eng)
Culinary Hacking, another cookbook. Als ontwerper/ onderzoeker/ burger hebben studenten van WDKA op de toestand van de wereld- wijde voedselindustrie gereageerd.

 

KOOKCLINICS

Lisette Bokma | van melk tot kaas tot yoghurt tot hangop
Ontwerper Lisette Bokma studeerde afgelopen jaar af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Zij ontwikkelde aan de opleiding Product Design een lijn waarin het ‘melk’ product voorop staat. Aan de hand van een presentatie en workshop neemt zij de bezoeker mee naar alle handelingen en melkproducten die er zijn.

 

Rabbit food | Proeverij & Zoete proeverij
Als ondernemers van Dynamic Food Arnhem streven zij een plant-aardige menukaart na. Kom proeven en laat u informeren over een dagelijkse structuur zonder vlees of dierlijke producten.

 

Bakkerij de Meelmuts | Bakken
Zondagmiddag kunnen de kinderen samen met onze bakker uit Eindhoven bakken!

 

MUZIEK

STAN & CO
Een muzikaal duo wat op een geheel eigen wijze hun waarnemingen en visie op het leven vertaalt in een muzikale ervaring.

 

Remco Jabos
Van gevoelige liefdesliedjes tot liedjes over het weer. Een combinatie van blues, middeleeuwse dansmuziek en elementen van Afrikaanse en Indiase muziek.